Ontdek hoe de ICT Bootcamp bij WSD Alissa en Jaffry hielp hun werktraject in de IT te starten

Positieve ervaringen van deelnemers

Twee deelnemers aan de ICT Bootcamp bij WSD delen hun ervaringen, waarbij ze benadrukken hoe deze intensieve training hun kennis en vaardigheden heeft verbeterd en hen nieuwe perspectieven heeft geboden op het gebied van IT.

Alissa van de Brand en Jaffry Hossain vonden de uitleg tijdens de bootcamp heel duidelijk en waardeerden de hulp die ze kregen van hun docenten. Alissa vertelde dat de docenten zelfs 's avonds laat nog tijd voor hen namen. Jaffry vond het fijn dat hij via WhatsApp ook buiten de lessen om hulp kon vragen. Hierdoor voelen ze zich ook gesteund buiten de lesuren.

Waarom ze meedoen aan de ICT Bootcamp

Jaffry: ‘Ik wil graag beter worden in IT voor mijn sollicitaties.’ Alissa vertelt dat de dingen die ze leren handig zijn voor allerlei soorten kantoorwerk. Daarom zijn ze allebei extra gemotiveerd.

Hoe ziet hun toekomst eruit

De docent vertelt dat er veel verschillende dingen behandeld zijn tijdens de lessen, zoals computerprogramma's maken en leren over data en veiligheid. In veel verschillende soorten werk is deze kennis goed te gebruiken, van een afdeling ICT tot een afdeling marketing.

Na de bootcamp krijgen de deelnemers hulp van WSD om te bedenken wat ze hierna willen doen. Deze hulp is gebaseerd op hoe ze het hebben gedaan tijdens de bootcamp en wat ze graag willen bereiken.

Certificaat behalen

De deelnemers sluiten de bootcamp af met een examen. De docent benadrukt dat deelnemers die de volledige bootcamp bijwonen en alle modules voltooien, gegarandeerd zijn om het certificaat te behalen. Met het certificaat kunnen ze makkelijker werk vinden in de IT-wereld. De bootcamp helpt hen dus niet alleen om beter te worden in IT, maar ook om een baan te vinden.

Met een combinatie van deskundige begeleiding, praktische vaardigheden en ondersteuning bij de overstap naar de arbeidsmarkt, blijkt de bootcamp een waardevolle investering te zijn voor beginners in de ICT.

WSD professionals in mensenwerk