De voordelen van het uitbesteden van assemblage

Hoe mooi is het als je de maatschappij kunt helpen door moeilijk te vullen werk, zoals assemblage, uit te besteden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Het uitbesteden van assemblage is in een tijd waarin bedrijven de balans moeten vinden tussen kosten besparen en efficiënt groeien een interessante keuze. In dit artikel duiken we in de voordelen die montage- en product assemblage uitbesteden met zich meebrengen.

De voordelen van het uitbesteden van assemblage

  • Kostenbesparing en efficiëntie

Een van de grootste voordelen van het uitbesteden van assemblage is de kostenbesparing. Je kunt onder andere productiekosten besparen en gebruikmaken van productiefaciliteiten van het assemblagebedrijf. Verder kun je altijd terugvallen op de kennis en kunde die assemblagebedrijven in de loop der jaren hebben opgebouwd. Zij zorgen ervoor dat het proces van A tot Z zo efficiënt mogelijk verloopt.

  • Schaalbaarheid en flexibiliteit

Sommige montage- en product assemblage zijn seizoensgebonden. Of zijn afhankelijk van marktfluctuaties. Door het uitbesteden van assemblage kun je makkelijk op- en afschalen op de momenten dat dat nodig is, omdat assemblagebedrijven de capaciteit en ruimte hebben om zich snel aan te passen aan de situatie.

Die schaalbaarheid en flexibiliteit is overigens niet alleen handig voor grote bedrijven. Ook voor start-ups en kleinere organisaties die snel willen groeien en opschalen, zonder hierbij direct grote investeringen te moeten doen.

  • Focus op andere zaken

Door je assemblage uit te besteden, kun je afscheid nemen van een tijdrovende verantwoordelijkheid. Dat betekent dat je extra tijd hebt voor activiteiten die minstens zo belangrijk zijn, zoals innovatie, productontwikkeling en klantrelaties. Op deze manier kun je je écht onderscheiden op het gebied van bijvoorbeeld service, merkbeleving en klanttevredenheid.

  • Risicobeperking

Bij het uitbesteden van werk ligt een deel van de operationele verantwoordelijkheid bij de leverancier. Dit betekent dat de risico’s op voorraadbeheer, kwaliteitsproblemen en de noodzaak tot procesverbetering niet langer exclusief bij het bedrijf zelf liggen. Assemblagepartners nemen vaak een deel van de risico’s op zich, waardoor de operationele last voor het bedrijf vermindert.

Assemblage uitbesteden bij WSD

Bij WSD nemen we met alle liefde jouw productiewerkzaamheden over. Onze mensen - met afstand tot de arbeidsmarkt - werken volgens afgesproken kwaliteitsnormen en kunnen zo een belangrijke bijdrage leveren binnen jouw organisatie. Het helpt ze om zichzelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld op technisch gebied. Zo kunnen we ze samen helpen stapje voor stapje dichter bij de arbeidsmarkt te komen.

Binnen WSD helpen onze assemblage medewerkers met montage- en productassemblage, van eenvoudig tot gecompliceerd werk. Met de hand, of (semi-)machinaal. We hebben de capaciteit om grote producties op te pakken. En we hebben de faciliteiten om dat efficiënt en zorgvuldig te doen. Met behulp van regelmatige kwaliteitscontroles garanderen we dat je een kwalitatief eindproduct ontvangt.

Voorbeelden van assemblagewerkzaamheden

  • Kabelboomassemblage

  • Elektronica-assemblage

Onze gemotiveerde mensen inhuren

Werk uitbesteden aan sociale werkplaats

Als je mensen die het nodig hebben een steuntje in de rug wil geven, kan dat met allerlei soorten werkzaamheden. We gaan graag met je in gesprek over hoe we elkaar kunnen helpen. Daarbij spreken we vooraf een marktconform tarief af, waarin we de loonkostensubsidie al verwerken. Zo zorgen we ervoor dat die administratie niet op jouw bord terechtkomt.

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Persoonlijk bericht *

Deel dit artikel

Laatste blogs

Hoe word je een sociale onderneming?

Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van de sociale impact die zij kunnen maken op de maatschappij. Een sociale onderneming onderscheidt zich door de maatschappij voorop te stellen en winst niet als het belangrijkste doel te zien. In deze gids bespreken we hoe je zelf een sociale onderneming kunt starten en succesvol kunt uitbouwen.

Voorwaarden voor het creëren van een beschutte werkplaats

Voor een persoon met afstand tot de arbeidsmarkt is niet iedere werkplek geschikt. Zij hebben behoefte aan meer ondersteuning of extra voorzieningen om hun werk goed uit te kunnen voeren. Een werkplek die deze extra’s biedt, met werkzaamheden die bij de capaciteiten van de persoon passen, noemen we een beschutte werkplek of sociale werkplek.