Samen sociaal ondernemen

Werk. Samen. Doen

We zorgen er samen voor dat elke ondernemer ook sociaal kan ondernemen. We helpen met je personeelsvraag en laten jou als ondernemer daarbij zien hoe je het verschil kunt maken voor mensen met een afstand tot arbeidsmarkt.

Hoe doen we dit?

We maken sociaal ondernemen makkelijk

We werken samen en lokaal

We werken voor een eerlijke prijs

Hoe we jouw organisatie kunnen ondersteunen

Jonge man met petje op repareert een vrachtwagenband

Gemotiveerde medewerkers

Doordat we precies weten wat medewerkers kunnen en ze hierin de juiste begeleiding geven, voelen ze zich gewaardeerd en gehoord. Dit heeft een positief effect op hun werk met een blije medewerker als resultaat.

Werkbegeleider kijkt mee met productiemedewerker naar het werk dat ze in haar handen heeft

Werk (tijdelijk) uitbesteden

Wij zijn erop ingericht om flexibel te kunnen schakelen en opdrachten op deadline uit te kunnen voeren zoals in-, om- en verpakken van producten of eenvoudig en complex assemblagewerk. Bekijk alle mogelijkheden!

Technische medewerker sleutelt aan een computerkast onder een bureau

Ondersteuning op de werkvloer

We komen bij je op locatie als het gaat om begeleiding, coaching of zelfs werkplekaanpassingen als deze nodig zijn.

De voordelen voor jouw bedrijf:

Laagdrempelig

Probeer het gewoon eens uit, je zit nergens aan vast

Persoonlijk

Je krijgt een vaste contactpersoon waar je altijd snel mee kunt schakelen

Ontzorging

Wij nemen alle zorg voor de medewerker uit handen zodat jij kunt doen waar jij goed in bent: ondernemen

Samen met WSD is maatschappelijk verantwoord

Als oplossing voor personeelstekort

Sociaal ondernemen is een maatschappelijke verantwoorde oplossing voor het personeelstekort in jouw bedrijf. Met sociaal ondernemen bied je werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die talenten hebben die nog niet benut worden, geef jij de mogelijkheid om alsnog duurzaam mee te doen op de arbeidsmarkt. Daar ligt jouw kans. Hierbij word je als ondernemer vanuit subsidie gecompenseerd, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om iemand uit een wat kwetsbaardere doelgroep aan te nemen.

Iedereen is anders, sociaal ondernemen vraagt daarom altijd om maatwerk. En maatwerk vraagt om inzicht in de mens en de omgeving. Iets wat we bij WSD precies in kaart hebben.

Bij een Social return-verplichting

De Rijksoverheid bevordert de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor ondernemers bij aanbestedingen. Dit doet zij met social return.

Maar social return is niet alleen een inkoopvoorwaarde die kan worden opgelegd door overheden. Het is daarnaast ook een aanleiding om het gesprek aan te gaan met het bedrijfsleven over wat er wél kan. De huidige krappe arbeidsmarkt kun je hierbij zien als een kans. Want ook de wat meer kwetsbare groepen kunnen prima in het bedrijfsproces opgaan.

WSD heeft Adviespunt Social Return opgericht om je te adviseren bij het toepassen van social return binnen jouw organisatie.

In combinatie met circulair ondernemen

We werken met verschillende partijen samen die met duurzame opdrachten bezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan milieustraten waar afval wordt ingezameld en hergebruikt tot nieuwe grondstoffen. Of denk eens aan Het Goed of Ahrend, waar spullen en kantoormeubilair herbruikbaar worden gemaakt. We ondersteunen bedrijven met het uitvoeren van de werkzaamheden tot het beheren van een locatie. Zo hebben bedrijven die duurzaam ondernemen met de P van Planet, ook aandacht voor de P van People.

Inclusief werkgeverschap

Ad Vogels poseert in een winkel van Het Goed voor de campagne 'Toon initiatief, kies inclusief'

Iedereen heeft het recht om mee te doen. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij hebben talenten en zin om te werken. Het is aan jou om daar werk van te maken. Om een werkomgeving te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn en er echt bij hoort. Zo verrijk je jouw bedrijf én het leven van deze mensen. Toon initiatief en kies inclusief.

Naar de campagnewebsite 'Toon initiatief, kies inclusief'

Hoe mogen we je verder helpen?

Een dame in een werkplaats zit gehurkt bij een laadpaal waar ze aan sleutelt

Gemotiveerde medewerkers

We bieden op maat gemaakte oplossingen voor flexibel werk, ondersteuning op de werkvloer en ontzorging. Ontdek hoe sociaal ondernemen jouw bedrijf kan verrijken.

  • Flexibiliteit
  • Ontzorging op de werkvloer
  • Sociaal ondernemen
Lees meer
Een vrouw zit rechtsvoor in beeld. Ze zit aan een tafel en kijkt samen met een mannelijke collega naar informatie die in een map staat

Werk uitbesteden

Werkzaamheden als inpakken, assemblage en meer uitbesteden? Bij WSD nemen we het graag uit handen, met ervaren medewerkers en heldere afspraken. Ontdek de oplossingen!

  • Snel schakelen
  • Flexibiliteit
  • Heldere afspraken
Lees meer

Download ons gratis e-book 'In 10 stappen naar sociaal ondernemen'

Neem direct contact op met Bart

Bel Bart nu voor persoonlijk advies en begeleiding bij sociaal en circulair ondernemen. Versnel je impact en ontdek hoe je samen met WSD het verschil kunt maken.

Bart Wijnhof

Manager Marketing & Verkoop

Of laat je gegevens achter voor een persoonlijk advies

Klaar om sociaal te ondernemen? Vul het contactformulier in voor advies en ondersteuning dat past bij jouw bedrijf. Samen maken we een verschil!

Onze initiatieven