Wij ondersteunen jouw cliënt naar passend werk

In Brabant is er een onbenut arbeidspotentieel van 44.000 mensen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die willen en kunnen werken, maar waarbij dit zelfstandig niet lukt en hulp nodig is bij het vinden van een baan. Denk aan jongeren, mensen met fysieke en mentale problemen, herintreders, ouderen en nieuwe Nederlanders.

In maar liefst negen gemeenten in het midden van Brabant helpt WSD mensen om zich te ontwikkelen zodat ze weer aan het werk kunnen. Wij geloven dat er voor iedereen een passende plek op die arbeidsmarkt is, zelfs als die afstand eerst nog wat groot is. Wat kan er wél is de vraag die we samen beantwoorden.

Ondersteuning die past

Wij zijn het sociaal ontwikkelbedrijf dat inwoners van de gemeenten Best, Boxtel, Meierijstad, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Sint-Michielsgestel, Son & Breugel en Vught met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt en ondersteunt naar passend werk, om hen op een zo maximaal en duurzaam mogelijke manier te laten participeren op de arbeidsmarkt. Dat is voor iedereen anders en daarom is elk traject aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van jouw cliënt.

Hoe doen we dit?

Door kandidaten te ontwikkelen

We starten met een persoonlijk ontwikkelplan, op maat voor elke kandidaat, met focus op werk-leertrajecten die passen. Hierbij is ‘werk’ het middel en niet het doel.

We kijken naar wat wél past

Waar past de kandidaat? Dat is een vraag waar we samen een antwoord op gaan zoeken. Uitgangspunt is om de kandidaat duurzaam aan werk te helpen, waarbij hij of zij kan meedoen in de maatschappij.

Door samen te werken met diverse partijen

We werken samen met gemeenten, onderwijs, Ggz, zorg- en welzijnsorganisaties en vele andere instanties om mensen weer aan werk te helpen en ze te begeleiden in hun ontwikkeltraject.

Samen ondersteuning bieden

Samen creëren we een kans om deze kwetsbare groep weer grip op hun toekomst te geven en ze daarmee weer onderdeel van de maatschappij te maken. We doen dat altijd in nauwe samenwerking met jou als verwijzer.

Trainingen die de ontwikkeling ondersteunen

Iedereen die bij WSD werkt, ontwikkelt zich op de werkplek. Daarnaast kan het waardevol zijn om een training aan te bieden. Bijvoorbeeld voor het leren van vakvaardigheden of ondersteunend aan persoonlijke ontwikkeling of gedragsverandering.

Twee mensen in het groen maken een snoeizaag schoon

Vakinhoudelijke trainingen

Denk onder meer aan trainingen als VCA, veilig werken en plantenkennis.

Inburgeraars zitten in de klas en kijken naar de lerares

Inburgeringsprogramma

WSD helpt Nieuwe Nederlanders om in te burgeren in Nederland.

Mensen oefenen met reanimatie op een pop

Persoonlijke ontwikkeling

Denk onder meer de aan trainingen gezonde leefstijl of leren opkomen voor jezelf.

Diensten voor gemeenten

Gemeenten die bij WSD aangesloten zijn, kunnen gebruik maken van verschillende diensten. Deze diensten zijn verschillende vormen om inwoners op weg naar werk te helpen. Afhankelijk van de situatie, achtergrond en mogelijkheden van een inwoner kiezen gemeenten en WSD samen het best passende traject.

Bekijk alle diensten

Kennis maken? Drink thee met WSD

Onze doelgroep is jouw doelgroep. Wil je samen met ons kansen creëren voor deze mensen? Neem dan contact met ons op. We komen graag bij je langs om een kop thee (of koffie) te drinken en te bespreken hoe we samen deze groep weer grip op hun toekomst geven. Want werk is meer dan geld verdienen. Hopelijk tot snel!

Marina Simons

Manager trajecten

We nemen graag contact met jou op!

Wil je liever dat wij contact met jou opnemen? Laat dan je gegevens achter. We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Onze initiatieven