Culturele diversiteit op de werkvloer

Annemarie Oerlemans en Mousa Al Jaradat werken bij het textielsorteercentrum in Schijndel. Daar werken mensen uit veel verschillende culturen. Op de werkvloer merken ze vooral verschillen tijdens de feestdagen. En daar proberen ze steeds meer rekening met elkaar te houden. Hartverwarmend, vinden zowel Mousa als Annemarie.

Als het over de verschillen in culturen gaat begint Mousa enthousiast te vertellen over zijn cultuur. Hij is gevlucht uit Syrië en zijn ouders komen uit Palestina. Die culturen van die twee landen en ook Libanon en Jordanië zijn ongeveer hetzelfde. Hij somt vijf punten op waaruit blijkt dat zijn cultuur anders is dan de Nederlandse cultuur.

  1. Gastvrijheid is bij ons anders. Als we bezoek krijgen dan verzorgen we de mensen goed. We zorgen dat ze lekker wat te drinken krijgen, koffie of thee of iets anders, en koekjes , snoepjes en fruit er bij. Als mensen van ver komen, nodigen we ze uit om te blijven eten en als het nodig is om te blijven slapen. We zijn heel gastvrij en zorgen dat onze gasten niks te kort komen. Soms bellen vrienden om te zeggen dat ze morgen langs komen. Dat is bij ons nooit een probleem. Ik zie dat het in de Nederlandse cultuur gebruikelijker is om een afspraak voor over twee weken te maken. Dat is wel anders.
  2. Wat ook anders in de cultuur van Mousa is dat jongeren niet samen mogen wonen voor het huwelijk. Tot ze getrouwd zijn blijven de jongen en het meisje bij hun ouders thuis wonen. Bij het huwelijk geven de ouders van de jongen goud aan de ouders van het meisje en ze betalen voor de kleding en het feest. Mocht het stel onverhoopt willen scheiden dan wordt de ouders van de bruid verzocht een deel van de bruidsschat terug te betalen aan de ouders van de man.
  3. Een feest dat we in de Nederlandse cultuur niet kennen, is het offerfeest. Het feest duurt vier dagen. In die dagen gaan mensen bij elkaar op bezoek en eten en drinken ze samen.
  4. Oude mensen gaan in de cultuur van Mousa niet naar een bejaardenhuis maar wonen bij de kinderen. De kinderen zorgen voor hun tijdens hun oude dag. Mensen die geen kinderen hebben gaan wel naar een bejaardenhuis.
  5. Na het overlijden en begrafenis van een dierbare wordt hier 3 avonden bij stil gestaan. Familie ontvangt genodigden in een Arabisch café. Daar wordt Arabische koffie gedronken en geluisterd naar voorlezingen uit de Koran.
De medewerkers die met de Ramadan meegedaan hebben, staan op een rij op de foto en gaan met de andere collega's het Suikerfeest op het werk vieren

Elkaars feest vieren

Op de werkvloer lopen de feestdagen van de verschillende culturen door elkaar. Mousa vindt het leuk om met kerst een kersttrui aan te trekken en hij geeft collega’s een hand om ze een fijne kerst te wensen. Annemarie heeft samen met collega Anne versiering opgehangen voor de Ramadan en het Suikerfeest.

Rekening houden met elkaar

Mousa merkte tijdens de Ramadan dat Nederlandse collega’s rekening met hem hielden. Ze aten en rookten niet in zijn buurt. Hij waardeert het respect dat collega’s voor hem en de andere Moslims hebben.

Na het Suikerfeest hebben alle nationaliteiten samen genoten van het lekkers van het Suikerfeest. Alle collega’s die het Suikerfeest vierden, hadden veel eten meegenomen om met alle collega’s bij het textielsorteercentrum te delen. Omdat er aandacht was voor Ramadan en het Suikerfeest stelden Nederlandse collega’s nu ook vragen aan Mousa over het Suikerfeest.

Aandacht voor de mensen om je heen

Annemarie en Mousa zijn blij dat ze aandacht hebben voor elkaars culturen. Annemarie herkent de saamhorigheid en warmte van Mousa’s cultuur ook in de dorpen in Nederland. Daar hebben mensen ook aandacht voor elkaar. Ze groeten elkaar op straat en helpen elkaar als het nodig is. Daar is Mousa het mee eens. Hij spreekt ook meteen een wens uit voor het offerfeest. Dan zou hij ook graag weer eten met de collega’s delen. En het allerliefste zou hij willen dat collega’s bij hem thuis langs komen. Zodat ze daar samen kunnen zijn, kunnen eten en drinken en van het offerfeest kunnen genieten.

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Persoonlijk bericht *

Deel dit artikel