4 redenen om als cateraar werknemers met een arbeidsbeperking in te zetten

Werken in de catering is vaak hectisch: piekdruktes, personeelstekorten en snel schakelen. Juist daarom loont het om breder te kijken naar wie je in je team opneemt. Door werknemers met een arbeidsbeperking een plek te geven binnen je cateringbedrijf, sla je meerdere vliegen in één klap: je versterkt je team, laat maatschappelijke betrokkenheid zien én draagt bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. In dit artikel geven we je 4 voordelen van inclusief ondernemen in de horeca.

Je vindt gemotiveerd personeel in een krappe arbeidsmarkt

De horeca en cateringsector hebben al jaren te maken met personeelstekorten. Vacatures blijven soms maanden openstaan, terwijl de druk op je team toeneemt. Werknemers met een arbeidsbeperking zijn vaak gemotiveerd om aan de slag te gaan, juist omdat zij minder makkelijk een baan vinden. Met de juiste begeleiding kunnen ze een waardevolle bijdrage leveren aan jouw organisatie.

Je laat zien dat je als bedrijf betrokken en toekomstgericht bent

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker. Steeds meer opdrachtgevers, gemeentes en bedrijven kijken bewust naar wie ze in huis halen. Wanneer jij als cateraar laat zien dat je ook ruimte maakt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, geef je een krachtig signaal af: dat je oog hebt voor mensen én voor de toekomst van werk.

Dit is niet alleen goed voor je imago, het maakt je ook aantrekkelijker als werkgever. Medewerkers voelen zich vaak meer betrokken bij een organisatie die ergens voor staat. Dat zorgt voor een sterkere teamspirit én een positieve werkcultuur.

Je versterkt je team

Mensen met een arbeidsbeperking brengen unieke kwaliteiten mee. Ze zijn loyaal, nemen hun werk serieus en hebben vaak een frisse kijk op het werk en de werkvloer. Daarnaast zorgt hun aanwezigheid voor een boost van het overige personeel.

Je draagt bij aan een eerlijke en inclusieve arbeidsmarkt

Als cateraar sta je midden in de maatschappij. Elke dag sta je klaar voor je klanten, gasten en opdrachtgevers. Door ook ruimte te maken voor mensen met een arbeidsbeperking, laat je zien dat iedereen ertoe doet. En dat werk meer is dan alleen productie draaien: het is ook meedoen, ontwikkelen en erbij horen.

De overheid stimuleert deze beweging met de banenafspraak: een landelijke afspraak om extra werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Jouw bedrijf kan daar actief aan bijdragen.


Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Persoonlijk bericht *

Deel dit artikel

Laatste blogs

Wajong en Werken

Wat als je een Wajong-uitkering hebt, maar toch aan het werk wilt? Dan ben je niet de enige. Veel Wajongers willen graag aan het werk, want werken zorgt niet alleen voor extra inkomen, het biedt ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Maar mag je als Wajonger aan het werk, zonder je uitkering te verliezen? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten rondom werken naast een Wajong-uitkering.

Wat zijn je verplichtingen als werkgever bij een werknemer met een arbeidsmarktbeperking?

Heb je collega met een arbeidsmarktbeperking in dienst of overweeg je dat? Dan vraag je je misschien af wat dit betekent voor jouw rol als werkgever. In dit artikel zetten we de belangrijkste verplichtingen voor je op een rij. Zodat je weet waar je aan toe bent, én zodat je zeker weet dat je voldoet aan de regelgeving rondom collega’s met een arbeidsbeperking.