Blad ruimen met de rugblazer, veegmachine of de trilo
Blad ruimen met de rugblazer, veegmachine of de trilo
Wie in de groenvoorziening werkt, is nooit alleen. In je team ontmoet je andere mensen en heb je een gezellig praatje. Samen met je collega’s werk je elke dag op een andere plek in de wijk. Ook heeft je team veel vrijheid en is het werktempo aangepast. Werk je liever alleen? Dat kan ook. We passen de werkplek aan zodat het bij je past.
Voor jongeren zijn er aparte teams met begeleiding door mensen die een goede klik met jongeren hebben.
Voor mensen die de Nederlandse taal nog moeten leren, hebben we aparte teams met begeleiding. Zij helpen je bij het leren van de Nederlandse taal.
In de groenvoorziening is er altijd iets te leren. Je leert veel door het werk te doen. Ook organiseren we vaak momenten (toolboxen) om je meer te leren. Bijvoorbeeld over heggen knippen en bladblazen. Daarnaast kijken we naar jouw talenten. Waar ben je al goed in en wat kun je daar nog meer van leren? Bij WSD heb je in de groenvoorziening de meeste mogelijkheden om certificaten en diploma’s te halen. Met diploma's en certificaten heb je meer kans op werk bij een regulier bedrijf. Werkgevers vinden het aantrekkelijk als je je papiertje op zak hebt. Wat dacht je van:
VCA (helpt je om veilig je werk te doen)
Praktijkleerlijn groen
Bosmaaier
Kettingzaag
Wet Natuurbescherming
E-rijbewijs halen B
Jouw werkbegeleider is er om de dag te starten en om uit te leggen wat jullie moeten doen. Als je het niet begrijpt dan is dat geen probleem. Hij of zij legt het gerust nog een keer uit. De werkbegeleider is er ook voor jou persoonlijk. Hij of zij helpt je om je te ontwikkelen. Samen kijken jullie wat je nog mag leren. De werkbegeleider is ook je aanspreekpunt als je vragen hebt of als je ergens mee zit.
In de gemeente waar jij woont, verzorgt WSD de groenvoorziening. Daar is ook een werkplek voor jou. Je kunt dus in jouw woonplaats in het groen werken. Als je geen vervoer hebt dan kan WSD je een fiets lenen zodat je op je werk kan komen.
Werken in het groen is gezond en gevarieerd. Je werkt lekker in de buitenlucht. Natuurlijk schoffelen we. En daarnaast zijn er door het jaar heen ook andere werkzaamheden:
Blad ruimen met de rugblazer, veegmachine of de trilo
Heggen knippen
(met de hand maaien van grassen, kruiden en lichte houtige gewassen rondom obstakels of beplantingen met een gemotoriseerd gereedschap)
Werk met de kettingzaag
Vervangen van planten en boompjes
Schoonmaken van materialen
Schoffelen
Zwerfafval prikken
Snoeien met de heggenschaar
Met trimmer onkruid verwijderen op verhardingen
Met borstelmachine onkruid en mos op verharding verwijderen
Zagen
Je leert om op een goede manier met de voertuigen en gereedschappen te werken en er goed voor te zorgen. Ook leer je om ordelijk en systematisch te werken. Ook heel belangrijk: Je leert hoe je veilig kunt werken en waarom het belangrijk is om dit te doen.
We hebben verschillende werkplekken. Doordat je veel verschillende werkzaamheden uitvoert, blijft het werk uitdagend. Zit jouw werkdag er op? Dan heb je meteen zichtbaar resultaat van het werk dat je gedaan hebt. Het ziet er weer netjes uit.
in de wijk
sportvelden
parken
industrieterreinen
Wil jij doorgroeien in je werk? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Bij WSD kun je doorgroeien naar de milieustraat, de fietsenstalling of sporthalbeheer. Ook zijn er mogelijkheden om in het vrije bedrijf machinaal werk te gaan doen. Bij hoveniers en bedrijven die in de openbare ruimte werken is grote vraag naar medewerkers. We hebben daar goede relaties mee en helpen je graag verder.
Wil je meer weten over werken in de groenvoorziening? Bel of app met Natasja. Zij vertelt je graag meer. Liever een dagje zelf uitproberen? Ook dat kan. Personeelsconsulent Irma helpt je daar graag bij.
Personeelsconsulent
Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van de sociale impact die zij kunnen maken op de maatschappij. Een sociale onderneming onderscheidt zich door de maatschappij voorop te stellen en winst niet als het belangrijkste doel te zien. In deze gids bespreken we hoe je zelf een sociale onderneming kunt starten en succesvol kunt uitbouwen.
Voor een persoon met afstand tot de arbeidsmarkt is niet iedere werkplek geschikt. Zij hebben behoefte aan meer ondersteuning of extra voorzieningen om hun werk goed uit te kunnen voeren. Een werkplek die deze extra’s biedt, met werkzaamheden die bij de capaciteiten van de persoon passen, noemen we een beschutte werkplek of sociale werkplek.