‘Logistiek vraagt soms om extra handjes’

Het warehouse van logistiek dienstverlener Staci in Oisterwijk puilt uit met honderden, misschien wel duizenden producten die klaar staan voor transport. Blikjes Coca-Cola voor supermarkten, tandenborstels van Oral-B voor tandartspraktijken en bierpakketten van Hertog Jan voor de consument. Business development manager Manon van Baest is blij dat ze regelmatig een beroep kan doen op medewerkers van WSD om grote logistieke klussen in korte tijd te klaren.

“De medewerkers van WSD vinden het leuk om hier te actief te zijn omdat we werken voor aansprekende opdrachtgevers”, vertelt Manon als ze een rondleiding geeft in het warehouse dat Staci in Oisterwijk deelt met logistiek partner Speedliner. “We hebben op de bovenverdieping een aparte afdeling ingericht waar rustig aan een order gewerkt kan worden. Soms werkt er een handjevol WSD’ers, op andere momenten hebben we zo’n grote opdracht dat we enkele tientallen medewerkers inzetten.”

Staci maakt graag gebruik van de diensten van WSD in Boxtel om zo ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leuke werkplek te bieden. “We zijn een internationaal bedrijf dat is gespecialiseerd in logistiek en haar werknemers voorop zet”, aldus Manon. “Dat beleid is natuurlijk ook van toepassing op de mensen die hier via WSD gedetacheerd worden en ons routinematig werk uit handen nemen.”

Knuffels

De succesvolle samenwerking tussen Staci en WSD begon enkele jaren geleden. “Staci verzorgde de logistiek voor een populaire supermarktactie met de bekende Disney-film Frozen 2. Vele duizenden knuffels moesten in ons warehouse voorzien worden van een aparte sticker. Een enorme klus die we uitbesteed hebben aan WSD.”

Volgens Manon werd die opdracht naar volle tevredenheid volbracht. “Sindsdien maken we regelmatig gebruik van de diensten van WSD. Vorig jaar stelden medewerkers van het sociaal werkbedrijf bij ons goodiebags samen. Daarin zaten samples van verzorgingsproducten van Procter & Gamble. Ook pakten de WSD’ers doosjes in met demonstratietubes van de tandpastamerken Oral-B en Fixodent.”

“Staci verzorgt ook de orders van de webshop van bierbrouwer Hertog Jan in Arcen”, gaat Manon verder. “Soms is er veel vraag naar speciaalbierpakketten, bijvoorbeeld als bepaalde vatgerijpte bieren gepromoot worden. Dan zetten we medewerkers van WSD in om deze pakketten samen te stellen. Omdat het soms om grote flessen gaat, is dat best zwaar werk. Dat besteden we graag uit aan mensen met wat extra spierkracht.” Lachend: “Zo zie je dat logistiek soms om extra handjes vraagt.”

‘De medewerkers van WSD kwamen per touringcar naar Oisterwijk. Heel bijzonder!’

Mondkapjes

De coronacrisis had in 2020 gevolgen voor de inzet van medewerkers van WSD. Waar elders werk wegviel, ontstond in de logistiek - ook bij Staci - behoefte aan meer arbeidskrachten, bijvoorbeeld om in korte tijd online bestelde orders van Hertog Jan weg te werken. “Toen we voor een bepaalde opdracht veel extra medewerkers van WSD nodig hadden, werden ze met een touringcar naar Oisterwijk gebracht en ook weer opgehaald. Dat was best bijzonder”, blikt Manon terug.

Op de werkvloer nam Staci extra maatregelen om iedereen coronaveilig te kunnen laten werken. “Natuurlijk was het dragen van een mondkapje verplicht en richtten we de afdeling zo in dat op anderhalve meter gewerkt kon worden”, vertelt ze. Over de relatie met WSD niets dan lof. “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking. WSD is in mijn ogen een flexibele organisatie die meedenkt en oplossingsgericht werkt. Daarom hoop ik dat we ook na de verhuizing van Staci naar Tilburg een beroep op WSD kunnen blijven doen.”

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Persoonlijk bericht *

Deel dit artikel