Yannick

Yannick | Van isolement naar succes binnen de groensector

Nu Yannick bijna klaar is met zijn traject via Kwikstart bij WSD, is hij vastberaden om een carrière op te bouwen in de boomverzorging.

Een moeilijke tijd

Yannick zat een paar jaar geleden in een lastige situatie. Hij had geen werk of school en voelde zich angstig, waardoor hij nauwelijks zijn huis verliet. Het overlijden van zijn vader 6 jaar geleden viel hem zwaar. De coronapandemie deed hem de ogen openen. Hij zag mensen worstelen met hun isolement, iets wat voor hem al jarenlang een probleem was.

Eenzaamheid en angst

Voor drie jaar leefde Yannick geïsoleerd. Hij had weinig sociaal contact en worstelde met zijn angsten. Hij kon geen opleiding volgen of werk vinden. Zijn sociale angsten hielden hem gevangen. “Ik stond ’s middags op, en na mijn ontbijt ging ik TV kijken of gamen totdat mijn moeder thuiskwam. In de avond kwam er soms iemand langs, maar mijn vrienden worstelden ook vaak met problemen, waardoor we in een negatieve spiraal terecht kwamen.”

Een nieuwe start via Kwikstart

Toen Yannick 22 was, vroeg hij een bijstandsuitkering aan. “Mijn moeder zei dat het zo niet langer kon doorgaan, en ik wilde ook graag een financiële bijdrage leveren aan het huishouden. Ik werd door de gemeente doorverwezen naar Kwikstart.” Hier kreeg hij de kans om te werken en te groeien. Door zijn ervaringen bij WSD bloeide hij weer op . Hij ontdekte via de woonomgevingsploeg (WOP) dat hij werk in de groensector leuk vond en het gaf hem de gelegenheid om zijn zelfvertrouwen terug te winnen.

Het belang van hulp zoeken

Yannick benadrukt het belang van professionele therapie en het zoeken van hulp in tijden van isolement. De combinatie van werk bij WSD en therapie heeft hem geholpen om geleidelijk uit zijn schulp te kruipen en herstel te bereiken. “Bij WSD kwam ik weer een beetje terug in een kleine samenleving, de vaste werktijden en de aanspraak met collega’s zorgde voor een ommekeer.”

Een stralende toekomst

Nu Yannick bijna klaar is met zijn traject via Kwikstart bij WSD, is hij vastberaden om een carrière op te bouwen in de boomverzorging. Hij heeft een werkgever gevonden waar hij een BBL-opleiding wil volgen en zich specialiseren in dit vakgebied. Zijn verhaal is een inspiratie voor iedereen die worstelt met sociaal isolement en laat zien dat er altijd hoop is op een betere toekomst.

Reacties (0)

Naam
E-mailadres
Persoonlijk bericht *

Laatste blogs

26 februari 2024

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om personen met een Wajong-uitkering in dienst te nemen. Dit komt bijvoorbeeld voort uit de...


27 december 2023

Als medewerker Personeelsadministratie bij WSD bevalt Luz de diversiteit binnen haar takenpakket heel goed, maar het zijn vooral haar collega’s...


27 december 2023

Nu Yannick bijna klaar is met zijn traject via Kwikstart bij WSD, is hij vastberaden om een carrière op te...