Werk dat bij je past

Meewerken in de keuken van een verzorgingstehuis. Klanten helpen bij een kledingwinkel. Alles netjes sorteren in het magazijn. Of fijn de dieren verzorgen op de kinderboerderij. Het is allemaal leuk werk waarmee je bij WSD weer aan het werk kunt gaan. In negen gemeenten in het midden van Brabant helpt WSD je bij je ontwikkeling naar werk, als je daar wat hulp bij nodig is. Want voor iedereen is er een passende werkplek. Wat kan er wél, is de vraag die we samen gaan beantwoorden.

We gaan samen aan de slag om je op die plek te krijgen die bij je past.
Wij zijn de opstap naar werk en een vangnet als dat even niet lukt.

WSD. Werk. Samen. Doen

Wat doet WSD?

Wij kijken naar wat je wel kan. We gaan uit van jouw talenten. Met een traject op maat kijken we naar jouw ontwikkelingsmogelijkheden. Met trainingen, coaching en de juiste begeleiding werken we samen aan je toekomst. Jij hebt de regie en wij ondersteunen.

Zo werken wij:

Meedoen

Wanneer je aan het werk gaat, ontmoet je ook nieuwe collega’s en sluit je misschien zelfs nieuwe vriendschappen.

Werken

Werken gaat bij ons om meer dan geld verdienen. Het draait om structuur, een vak leren, ontdekken wat bij je past en wat je leuk vindt. Je mag jezelf zijn.

Ontwikkelen

Samen zorgen we ervoor dat je kunt groeien en jezelf kunt ontwikkelen, zodat je het beste uit jezelf kunt halen. We helpen je met werken en leren.

Voor wie is WSD?

WSD werkt in negen gemeenten: Boxtel, Best, Vught, Sint-Michielsgestel, Son en Breugel, Nuenen, Oisterwijk, Meierijstad en Oirschot.

  • Woon jij in een van deze gemeenten en wil je hulp bij het vinden van werk?
  • Of heb jij een bijstandsuitkering, WW-uitkering of WIA-uitkering?

Dan zijn wij er om jou te ondersteunen naar werk dat bij je past, bij WSD of daarbuiten.

Waarom is WSD anders?

WSD is er voor jou en onze deur staat altijd voor je open. Samen kijken we wat je nodig hebt. Stap voor stap helpen we je naar het werk dat bij je past én waar jij blij van wordt.

Wat doet WSD als je hulp bij werk zoekt?

Bij WSD hebben we heel veel werkplekken in allerlei verschillende werkgebieden. Zo wordt het vinden van werk dat bij je past een stuk gemakkelijker.

Als je bij WSD start dan kijken we naar welk werk bij je past. Begin je in het groen als assistent groenmedewerker of past assistent verkoop beter bij jou? Je hebt verschillende keuzes. We bieden vacatures in groen, facilitair, techniek, catering, schoonmaak, logistiek, productie, ICT, retail en de zorg. Dus als je hulp nodig hebt bij het zoeken naar werk in een van deze gebieden, ben je bij ons aan het juiste adres.

WSD is jouw steuntje in de rug. Werk is meer dan alleen een inkomen. Het geeft je een gevoel van trots op je prestaties, je hoort bij een team en je kunt financieel onafhankelijk worden. Wij geloven erin dat er voor iedereen een plek is op de arbeidsmarkt. Heb jij hulp nodig om een baan te vinden? Dan ondersteunen wij je graag bij deze zoektocht.

Solliciteren zonder diploma bij WSD

Denk je dat een diploma nodig is om werk te vinden? Dat is niet altijd het geval! Iedereen heeft wel iets waar hij of zij goed in is. Jouw ervaringen kunnen net zo waardevol zijn (of soms zelfs waardevoller) als een diploma. Bij WSD kijken we verder dan alleen papieren.

Hoe gaat het in z'n werk?

Werk je bij WSD en wil je ander werk doen? Of werk je nog niet bij WSD en wil werken met begeleiding? We hebben heel veel werkplekken beschikbaar. Bekijk ze hieronder en reageer op de werkplek die je aanspreekt.

Werk je nog niet bij WSD? Dan nemen we eerst contact met je op om te kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

Stap 1

Je maakt een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar wat je wilt en wat je kunt. Ook kijken we wat WSD voor je kan doen. Na het gesprek leggen we contact met de gemeente om een traject te kunnen starten.

Stap 2

Als er goedkeuring van de gemeente is, ga je aan het werk. We zoeken een werkplek die zo goed mogelijk past bij jouw mogelijkheden. Je krijgt een ontwikkelplan en een werkbegeleider. Die helpt je om je te ontwikkelen op je werkplek.

Stap 3

Je hebt je ontwikkeld op je werkplek en je weet nu wat je aan kan. Ook ben je er achter gekomen waar je goed in bent én wat jouw valkuilen zijn. Je weet nu welk werk bij jou past en hoe je dit kan volhouden. Dit brengt je dichter bij de reguliere arbeidsmarkt.

Stap 4

Aan het einde van jouw werk- en ontwikkelperiode heb je samen met je begeleiders ontdekt welk werk het beste bij je past. Als het kan ga je aan het werk buiten WSD. Als het nodig is, zoeken we een werkplek voor je bij WSD.

Bekijk de verschillende mogelijkheden

Alternatieve tekst

Beschikbare werkplekken, wat past bij jou?

Parttime operator ovens in Boxtel

Boxtel

Techniek

Participatiewet

Regulier

Wsw

Vast

Parttime

LBO

Parttime operator ovens in Boxtel

Medewerker coating in Best

Best

Techniek

Participatiewet

Wsw

Vast

Parttime

LBO

Medewerker coating in Best

Parttime vakkenvullers bij een bouwmarkt in Den Bosch

's-Hertogenbosch

Retail

Participatiewet

Regulier

Wajong

Wsw

Vast

Parttime

LBO

Parttime vakkenvullers bij een bouwmarkt in Den Bosch

Poetshulp bij restaurant in Veghel

Meierijstad

Logistiek

Participatiewet

Regulier

VSO

Wsw

Vast

Parttime

LBO

Poetshulp bij restaurant in Veghel

Bekijk alle vacatures

Een passende werkplek

mensen in het groen nemen lunchpauze

Werken in het groen

afwisselend werk in een team.

  • rekening houden met ieders mogelijkheden en beperkingen
  • begeleiding
  • certificaten en diploma's halen
  • mogelijkheid om door te groeien
Lees meer

Ondersteuning

Voor jongeren

Gestopt met school? Behoefte aan werk? Maar weet je niet hoe je nu verder kan? Meld je dan aan voor WSD Kwikstart! In korte tijd zorgen wij ervoor dat je aan het werk kan. Naast dat het je een baan oplevert, heb je ook de kans om skills te ontwikkelen en om in contact te komen met andere jongeren.

Voor inburgeraars

WSD helpt jou om in te burgeren in Nederland. Je leert bij ons Nederlands. Ook leer je over het leven en werken in ons land. Aan het einde van het inburgeringsprogramma vind je zelfstandig je weg in Nederland. Daar hoort werk bij dat bij jou past. WSD ondersteunt je daarbij.

Voor iedereen

Kan jij hulp gebruiken bij het vinden van werk? WSD helpt je verder. Want ook voor jou is er een baan die bij je past.
WSD maakt voor jou het verschil door je te helpen met het vinden van een passende baan. Dat is namelijk niet voor iedereen even makkelijk. Daarom doen we het samen met jou, want samen komen we verder.

Wil je hulp bij het vinden van een baan die bij je past?

Neem dan contact met ons op. Monique maakt graag een vrijblijvende afspraak met een van onze consulenten. Gemakkelijk… dus maak meteen die afspraak. We zien je graag snel om samen werk te vinden dat bij je past! Bel of app met Monique op 06-38778184. Of vul het formulier hieronder in. Dan nemen wij contact met jou op.

Onze initiatieven