Foto Luz van Diedenhoven

Luz van Diedenhoven | Bij WSD kunnen mensen groeien in hun werk

Als medewerker Personeelsadministratie bij WSD bevalt Luz de diversiteit binnen haar takenpakket heel goed, maar het zijn vooral haar collega’s die het voor haar dé baan maken. Ook biedt WSD ruimte voor doorgroei en zelfontwikkeling. Zo loopt Luz op woensdagochtend stage bij de Blinden- en dovenzorg (Blizo) in Vught. "Ik krijg vanuit WSD de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een andere keuken, om te ontdekken of ik daarheen wil ontwikkelen. Ik geloof erin dat je mensen in hun kracht zet als ze de ruimte geeft om te doen waar ze goed in zijn.”

Een gemoedelijk, sociaal bedrijf. Zo omschrijft Luz van Diedenhoven haar werkgever WSD. En zij kan het weten, want als medewerker van de personeelsadministratie loopt ze ‘inmiddels alweer een tijdje mee’: “Het is natuurlijk fantastisch dat dit bestaat. Een bedrijf dat zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik zeg altijd tegen mijn vrienden en familie: ‘Er moet heel wat gebeuren wil jij níét kunnen werken. Bij WSD ervaren mensen niet alleen dat ze iets kunnen, maar ook dat ze daarin kunnen groeien. Zelfvertrouwen krijgen. Nou, daar doe je het toch voor?’

Blij met het bedrijf, de sfeer en de afdeling

Ik heb in 2008 bij WSD gesolliciteerd op een administratieve functie bij de personeelsadministratie en heb er drie jaar gewerkt. Toen ik zwanger werd van een tweeling ben ik bijna een jaar thuis geweest. In 2012 mocht ik terugkomen, in dezelfde functie. Daar was ik heel blij mee. Blij met het bedrijf, de sfeer en ook met de afdeling waar ik werk. We hebben echt een superteam. Kijk, administratieve taken kun je op meerdere afdelingen doen. Maar ik hecht toch ook wel aan mijn collega’s en de mensen met wie ik mag samenwerken. Dat vind ik heel belangrijk en maakt dit voor mij dé baan.

Bij WSD ervaren mensen niet alleen dat ze iets kunnen, maar ook dat ze daarin kunnen groeien. Zelfvertrouwen krijgen. Nou, daar doe je het toch voor?”

Gevarieerd werk

Ons werk bestaat vooral uit het verwerken van de personele mutaties van alle medewerkers. Dat is echt heel breed: van iemand die net is aangenomen tot het verwerken van verlofaanvragen of een persoonlijk fietsplan. WSD telt zo’n 3200 medewerkers. Binnen ons team van tien mensen zijn er enkele specialisaties. Ik heb bijvoorbeeld meer te maken met bepaalde regelingen als de Wet sociale werkvoorziening en de Participatiewet. Je kunt ook taken van collega’s overnemen, dus het is best gevarieerd.

“Een beetje vanuit jezelf investeren en een beetje vanuit het bedrijf. Dat voelt heel fijn.”

Fijn om te kunnen sparren over zaken

We worden er blij van als we veel werk hebben kunnen verzetten. Als onze inbox aan het einde van de dag een stuk leger is. We overleggen ook veel. Er zijn uitdagingen die je kunt bespreken met je collega’s: hoe pak jij dat nou aan? Kan dit zo? Wat vind jij? Dat sparren over zaken is echt heel fijn. De één zit er nou eenmaal al wat langer dan de ander. Daarnaast is er ook ruimte voor gesprekken over leuke dingen in het leven. En voor humor. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, zeg ik altijd. Het maakt mij ook blij als ik fijn met collega’s heb kunnen samenwerken.

“Er zijn uitdagingen die je kunt bespreken met je collega’s: hoe pak jij dat nou aan? Kan dit zo? Wat vind jij? Dat sparren over zaken is echt heel fijn.”

Mensen in hun kracht zetten

Mijn kracht zit ‘m in m’n positiviteit en de rust. Ik kan heel goed relativeren. Het komt zoals het komt. Je kunt niet harder werken en meer je best doen dan je al doet. Ik geloof erin dat mensen de ruimte moeten krijgen om te doen waar ze goed in zijn. Dat kán binnen WSD. Het is fijn als je op die manier mensen in hun kracht kunt zetten. In ieder stukje over medewerkers die hier in dienst komen, lees ik dat zij in een warm bad terecht zijn gekomen. Zo ervaar ik het zelf ook. Ik kan het misschien niet zo goed vergelijken met andere bedrijven, maar je voelt je hier wel meteen thuis. Medewerkers doen echt hun best om je te helpen.

Er is ook ruimte voor gesprekken over leuke dingen in het leven. En voor humor. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, zeg ik altijd.”

WSD biedt ook ruimte voor zelfontwikkeling

Hoe ik mijn toekomst hier zie? Na al die jaren ga je nadenken of je dit je hele werkzame leven wilt blijven doen. Voor mijn zelfontwikkeling loop ik daarom mee bij de Blizo (blinden- en dovenzorg). Dat is een afdeling van WSD Industrie in Vught. Daar ben ik aan het ontdekken of ik misschien toch op die werkvloer tussen de mensen zou willen staan. Om ze te begeleiden, helpen waar nodig is. Daar ben ik begonnen met een stage. Iedere woensdagochtend neem ik zo een kijkje in een andere ‘keuken’. Ook daarvoor krijg je bij WSD de ruimte. Een beetje vanuit jezelf investeren en een beetje vanuit het bedrijf. Dat voelt heel fijn.”

Ik geloof erin dat mensen de ruimte moeten krijgen om te doen waar ze goed in zijn. Dat kán binnen WSD. Fijn als je op die manier mensen in hun kracht kunt zetten.”

Reacties (0)

Naam
E-mailadres
Persoonlijk bericht *

Laatste blogs

26 februari 2024

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om personen met een Wajong-uitkering in dienst te nemen. Dit komt bijvoorbeeld voort uit de...


27 december 2023

Als medewerker Personeelsadministratie bij WSD bevalt Luz de diversiteit binnen haar takenpakket heel goed, maar het zijn vooral haar collega’s...


27 december 2023

Nu Yannick bijna klaar is met zijn traject via Kwikstart bij WSD, is hij vastberaden om een carrière op te...