12 09

Hanneke Burger vertelt over haar eerste 100 dagen bij WSD

Hanneke Burger, manager personeel- en verzuimadministratie, schreef een blog over haar ervaringen in de eerste 100 dagen bij WSD.

Auteur:


Hanneke Burger

Hanneke Burger

Manager personeel- en verzuimadministratie

Bekijk volledig profiel

Als een gepassioneerde en gepensioneerde wielrenner die altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen, begon ik medio mei vol energie aan mijn rol als manager van de personeel- en verzuimadministratie bij WSD Groep in Boxtel. Met gezonde spanning, een musette aan kennis en goed humeur, dook ik in deze nieuwe omgeving. Nu, na mijn eerste 100 dagen bij WSD Groep, wil ik graag mijn bevindingen en ervaringen delen. Stap op je zadel, want ik neem je mee op een avontuurlijke wielerkoers door de hoogtepunten die ik heb beleefd.

Warm bad

Een veel gebruikte term maar bij de WSD Groep echt van toepassing! Vanaf de startlijn voelde ik me direct verwelkomd in een warm bad van collegialiteit en behulpzaamheid. Alle collega’s van de afdeling CPA (Centrale Personeelsadministratie) en RAZ (Rapportage Administratief Verzuim) waren vanaf het eerste moment bereid om al mijn vragen (meermaals) te beantwoorden. Me bekend te maken met alle complexe processen, afkortingen, lijntjes, applicaties, Wetten en verschillende CAO’s. Dankzij hun hulp en een goed gevuld inwerkprogramma kon ik in korte tijd alles leren over de participatiewet, de Wet sociale werkvoorziening, wist ik wat LKS, LKV en NGA betekende en werd me wegwijs gemaakt de wereld van Compas. Deze teamspirit gaf me vleugels en zorgde ervoor dat ik me meteen thuis voelde binnen de WSD Groep.

Ook de P&O directeur Marjanne Wassink is een ware encyclopedie. Ze fietst al 20 jaar als een razende door de organisatie en heeft op iedere vraag een antwoord paraat. Altijd bereid om mij de juiste richting in te sturen, zonder angst om mij processen te laten veranderen en me vrijheid te geven om dingen op mijn manier te doen.

Vliegensvlugge onboarding bij ICT

In veel bedrijven kan de onboarding een tijdrovend proces zijn, zeker als het gaat om het verstrekken van een computer, mobiele telefoon en het krijgen van toegang tot alle systemen. Maar bij WSD was ook dit proces goed gestructureerd. De efficiënte ICT-afdeling zorgde ervoor dat ik in no time werd opgenomen in alle systemen en up and running was. Het voelde alsof ik een pitstop maakte bij de technische ploeg van Max Verstappen en binnen de kortste keren weer de weg op kon. De korte lijnen en de vlotte ondersteuning van de ICT-afdeling maakten de onboarding een fluitje van een cent, waardoor ik snel kon wennen aan de systemen en processen. Geen vraag was te gek, net zo min als de muziekkeuze van deze mannen. En wist je dat ze voor een worstenbroodje altijd te paaien zijn?

Korte lijnen in een grote organisatie

Hoewel WSD Groep een grote organisatie is (ruim 2000 medewerkers), waren de lijnen tussen de collega’s van staf en kader verrassend kort. Ondanks de omvang van het bedrijf is het gemakkelijk om contact te leggen met verschillende afdelingen. Ook hierin is de bereidheid van alle medewerkers weer terug te vinden wat de samenwerking en efficiëntie bevordert.

Het is een organisatie die durft te innoveren en nieuwe ideeën omarmt. Tijdens de introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers, waar ook directeur Jan Simons trouw aansluit en oprecht geïnteresseerd is in de nieuwe medewerkers, werd dit punt ook duidelijk benoemd. Voel de vrijheid en ruimte om ideeën tot leven te brengen, nieuwe wegen in te slaan en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Geïnspireerd keerde ik terug naar de afdeling met een kritische blik op de bestaande processen, waarbij Excel een essentieel instrument is die graag wordt ingezet. Nu is Excel als je het mij vraagt 1 van de beste uitvindingen ever, maar dit kan beter. Dankzij de komst van Compas Cloud krijgen we de kans om efficiënter te werken en minder afhankelijk te zijn van onze Excelletjes. We kunnen onze complexe processen verder stroomlijnen. En het mooie van dit alles is, dat het hele team niet bang is om processen te veranderen en te versimpelen. Er heest veel flexibiliteit!

Conclusie

Mijn eerste 100 dagen bij WSD Groep hebben gevoeld als een adembenemende wielerkoers. Met een warm welkom, gestroomlijnde ICT-ondersteuning en een team dat als een goed ingespeeld peloton samenwerkt, heb ik me snel kunnen integreren. De bereidheid tot vernieuwing heeft me geïnspireerd om met frisse ideeën te komen en processen te optimaliseren. Met de komst van Compas Cloud staat ons een nieuwe fase te wachten waarin we nog efficiënter kunnen opereren. Ik ben dan ook ontzettend blij dat deze koers nog niet gereden is en de finishlijn nog niet in zicht. Samen met dit geweldige team gaan we nog vele meters afleggen en trappen we samen naar nieuwe successen!

Ook werken in een ‘warm bad’? Solliciteer bij WSD!

WSD staat voor Werk Samen Doen. Dat is wie we zijn, een sociaal ontwikkelbedrijf. We hebben ambities en proberen ons te blijven ontwikkelen als organisatie. Past dit bij jou als professional. Bekijk dan eens welke vacatures we op dit moment hebben. Ook een open sollicitatie is altijd welkom. We horen graag van jou! Bekijk vacatures.

Bekijk alle vacatures

Lees ook andere verhalen van enthousiaste collega’s!

Auteur:


Hanneke Burger

Hanneke Burger

Manager personeel- en verzuimadministratie

Bekijk volledig profiel

Reacties (0)

Naam
E-mailadres
Persoonlijk bericht *

Laatste blogs

26 februari 2024

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om personen met een Wajong-uitkering in dienst te nemen. Dit komt bijvoorbeeld voort uit de...


27 december 2023

Als medewerker Personeelsadministratie bij WSD bevalt Luz de diversiteit binnen haar takenpakket heel goed, maar het zijn vooral haar collega’s...


27 december 2023

Nu Yannick bijna klaar is met zijn traject via Kwikstart bij WSD, is hij vastberaden om een carrière op te...