Werkacademie

Ben je op zoek naar een inspirerend trainingstraject, zodat jouw kandidaat extra gemotiveerd wordt om de arbeidsmarkt te betreden? De werkacademie is een uitdagend trainingsprogramma, waarin tien tot vijftien deelnemers in groepsverband gedurende zes weken de tools krijgen aangereikt om te solliciteren.

Voor wie?

Mogelijke deelnemers zijn gemotiveerd om te gaan werken en zijn beschikbaar voor de arbeidsmarkt. Ze hebben nog geen baan en een veronderstelde loonwaarde van 30 tot 100 procent. Om de training te volgen, is het voor deelnemers belangrijk dat zij de Nederlandse taal op instructieniveau beheersen. Hierbij zijn mondelinge woordenschat en algemeen taalbegrip belangrijk.

Wat is het doel?

De werkacademie rijkt deelnemers de juiste handvaten aan, zodat ze een uitdagende baan kunnen vinden. Tijdens het trainingstraject helpen we deelnemers om hun capaciteiten te ontdekken. Vervolgens bekijken we samen of we gaan zoeken naar een reguliere baan, of met behulp van loonkostensubsidie als er sprake is van een verminderde loonwaarde.

Waar bestaat het traject uit?

1. Training

De deelnemers gaan vier dagdelen per week aan de slag met een training. We starten met de TalentScan: zo kijken we samen naar de talenten en kwaliteiten van de deelnemer.

Na afronding van de training hebben de deelnemers:

  • zelfvertrouwen opgebouwd;
  • inzicht in hun motivatie en drijfveren;
  • een regelmatig dag- en nachtritme;
  • samenwerkingsvaardigheden, primaire werknemersvaardigheden en beheersingsoriëntatie opgebouwd;
  • en inzicht in een helder persoonlijk profiel, zodat ze weten in welke richting ze een baan willen zoeken

2. Netwerken

In het tweede deel van de training gaan we aan de slag om het persoonlijke netwerk van de deelnemers te activeren. We gaan werken aan de ontwikkeling van een representatieve, persoonlijke presentatie, de inzet op werkgeversbetrokkenheid en een vorm van structurele marktbewerking. Hierdoor creëren we samen met de deelnemers kansen om passende en uitdagende vacatures te vinden.

Hoe gaat het verder?

Binnen twee weken na afloop van de training ontvangt de opdrachtgever een eindrapportage van het verloop van de training. Daarin staat een indicatieve loonwaarde, het gerealiseerde resultaat en een eventueel advies.

Is het na de training nog niet gelukt om werk te vinden? Dan gaan we samen met de deelnemer voor maximaal twee maanden kosteloos aan de slag met sollicitatiebegeleiding.

Bekijk alle trainingen en opleidingen


WSD professionals in mensenwerk