Bent u werkgever, gemeente of werkzoekend? Maak hieronder uw keuze!

Corona-virus: Bereikbaarheid en dienstverlening WSD

Hoewel het coronavirus de nodige uitdagingen met zich meebrengt blijft WSD haar diensten zo goed mogelijk aanbieden. Onze relaties en partners zijn voor ons belangrijk en het is van belang dat de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waar mogelijk kunnen blijven werken. 

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft WSD verschillende maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. We volgen de ontwikkelingen op de voet en nemen nieuwe maatregelen waar nodig. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en relaties heeft onze hoogste prioriteit. We volgen daarbij minimaal de richtlijnen van het RIVM.  

Voor onze relaties betekenen de maatregelen die we genomen hebben het volgende:

  • Een groot deel van onze staf- en kadermedewerkers werkt thuis. We zijn op deze manier telefonisch en per e-mail goed bereikbaar. Ook via bijvoorbeeld Skype kan contact worden gelegd, zodat (geplande) afspraken en overleggen digitaal door kunnen gaan.
  • Onze collega’s die leiding geven aan groepen medewerkers zijn aan het werk. Zij nemen alle voorzorgsmaatregelen in acht. Ook op de productielocaties hebben we alle noodzakelijke maatregelen getroffen om de continuïteit te kunnen waarborgen.
  • Uw contactpersoon en onze overige medewerkers staan voor u klaar. In verband met het coronavirus maken we in overleg met opdrachtgevers, leveranciers en andere relaties nadere afspraken. 
  • Heeft u vragen of opmerkingen? Belt of mailt u dan rechtstreeks met uw contactpersoon van WSD. U kunt ons ook bereiken via telefoon 0411 - 650 111.

 

Welkom werkgever,

WSD biedt u innovatieve en flexibele oplossingen voor verschillende capaciteitsvraagstukken. Uw vraag staat daarbij centraal. Dat is voor ons steeds het uitgangspunt om tot het resultaat te komen dat het beste bij uw organisatie past. Vanuit onze rol als uitvoerder van de Participatiewet matchen en begeleiden we mensen met arbeidsvermogen in en naar werk. Dit doen we al meer dan 60 jaar. Voor u maken we dit gemakkelijk en (financieel) aantrekkelijk. Zo gaat sociaal ondernemen ook voor u op een gemakkelijke manier renderen.

Scroll naar beneden

Waar bent u naar op zoek?

Medewerkers

Bent u op zoek naar medewerkers die in uw bedrijf aan de slag kunnen? Wij bieden u diverse flexibele oplossingen. Zo kunnen wij voor een korte of langere termijn medewerkers bij u detacheren of structureel productie bij u op locatie organiseren, inclusief begeleiding.

Bekijk diensten

Werk uitbesteden

WSD is uw partner in het uitbesteden van werk. We hebben jarenlange ervaring in productie, groen, catering, facilitair beheer en schoonmaak. Samen met u ontwikkelen we oplossingen op maat.

Bekijk diensten

HR-advies

Onze expertise over het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt delen we graag met u. Bijvoorbeeld over loonwaardemeting, begeleiding, opleiden en jobcoaching. Ook kunnen we uitstekend adviseren over social return of het toepassen van jobcarving.

Bekijk diensten
Scroll naar beneden
Scroll naar beneden

Klantverhalen

Elke werkgever heeft zijn eigen reden om met WSD samen te werken. Waar de een kiest voor op- en afschalen bij piekproducties, kiest de ander voor een intensieve samenwerking, of voor het uitbesteden van werk. Door de klantvraag centraal te zetten, biedt WSD elke opdrachtgever een unieke en optimale oplossing. Zij vertellen het u graag zelf.

Bekijk alle klantverhalen

Vraag een quickscan aan

Wilt u jobcarving of functiecreatie toepassen in uw organisatie en vraagt u zich af wat de mogelijkheden in uw bedrijf zijn? Of wilt u weten hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van toegevoegde waarde voor uw organisatie kunnen zijn? Door een quickscan jobcarving uit te voeren krijgt u van ons een op maat advies. Het biedt u inzicht in welke mate jobcarving toe te passen is in uw organisatie

Vraag nu aan

Veelgestelde vragen

Sociaal ondernemen roept vragen op. Over risico’s, flexibiliteit en verplichtingen. De vragen die u hier vindt, zijn de vragen die WSD van verschillende werkgevers heeft gekregen. Door ze met u te delen, kunt u zich eenvoudig verder verdiepen in het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

1. Wat zijn de consequenties van de Participatiewet voor mijn bedrijf?

Overheid en werkgevers hebben met elkaar afgesproken dat zij in 2026 125.000 extra banen hebben gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat zijn banen voor mensen die niet in staat zijn het wettelijk minimum loon te verdienen. Om de medewerking van werkgevers af te dwingen heeft de minister de Quotumwet in het leven geroepen. Wordt het aantal arbeidsplaatsen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt niet gehaald, dan moeten werkgevers verplicht mensen met een beperking aan het werk helpen. Door de mogelijkheden in uw bedrijf te onderzoeken en werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt draagt u bij aan het vergroten van de arbeidsparticipatie in Nederland en het voorkomen van de Quotumwet. Detacheringen tellen mee voor de banenafspraak. U hoeft de medewerkers niet per se in de dienst te nemen.

2. Wij willen graag werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar we hebben geen structureel werk. Wat zijn de mogelijkheden?

Ook met tijdelijke werkplekken draagt u bij aan de afspraak in het sociaal akkoord. In nog verder uit te werken regelgeving zal een baan daarom worden uitgedrukt in een aantal verloonde arbeidsuren. Verder is het binnen de Quotumwet ook mogelijk om gedetacheerde medewerkers te laten meetellen voor de Quotumwet. WSD vertelt u graag meer over het tijdelijk inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

3. We hebben een leerwerkplek beschikbaar. Hoe vinden we een geschikte kandidaat?

WSD werkt nauw samen met de gemeenten Best, Boxtel, Haaren, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Son & Breugel en Vught, het UWV en collega SW-bedrijven. Wij kunnen u dan ook gemakkelijk helpen bij het vinden van een geschikte kandidaat. In de gemeente Boxtel is WSD bovendien partner in het Werkgevers Servicepunt Meijerij.

Scroll naar beneden

Onze werkwijze

Voor WSD is het opbouwen van een sterke relatie met u als werkgever essentieel. Op deze manier kunnen wij u optimaal bedienen. Wij zetten de klantvraag centraal, creëren samen met de klant optimale en vernieuwende oplossingen en voeren deze naadloos uit.

WSD begeleidt en ontwikkelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met een verdiencapaciteit van 20 tot 80 procent van het minimumloon. Door te werken met zo’n brede doelgroep kan WSD goed inspelen op uw specifieke wensen.

WSD Groep

Daarom WSD

Financieel aantrekkelijk

  • WSD levert haar dienstverlening tegen gunstige tarieven. Omdat WSD dit werk al sinds 1956 doet, hebben wij onze eigen interne processen kunnen optimaliseren. Vandaar dat wij uitermate competitief kunnen werken.

Gemak

  • Wij kennen onze doelgroep als geen ander. Hierdoor zorgen wij ervoor dat gemeenten optimaal kunnen werken met een minimaal risico. Daar waar extra begeleiding of inzet nodig is, zorgt WSD daar voor. Ook kennen wij de regelgeving en het administratieve proces door en door, waardoor de administratieve last voor u tot een minimum beperkt blijft.

Maatschappelijk betrokken

  • WSD biedt werkgevers duurzame oplossingen. Door gebruik te maken van de diensten van WSD geven werkgevers invulling aan hun MVO-beleid. Voor u maken we dit gemakkelijk en (financieel) aantrekkelijk. Zo gaat MVO ook voor u op een gemakkelijke manier renderen.

WSD Groep

Beste toeleider,

WSD denkt als partner en uitvoerder met u mee. Wij maken matchen, inzetten en ontwikkelen van zoveel mogelijk mensen die vallen onder de Participatiewet gemakkelijk en aantrekkelijk. Hiervoor bieden we effectieve, efficiënte oplossingen en mogelijkheden. Zo kunnen gemeenten en WSD duurzame kansen op werk creëren voor zoveel mogelijk mensen die mee willen doen. WSD biedt gemeenten gemak, financiële aantrekkelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid. Wij maken samen het verschil voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Scroll naar beneden

Waar bent u naar op zoek?

Uitstroomprogramma

WSD begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar de reguliere arbeidsmarkt. Mensen stromen uit bij WSD en gaan in dienst bij de werkgever.

Bekijk diensten

Ontwikkelprogramma

In het ontwikkelprogramma ontwikkelt WSD mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Hiervoor heeft WSD verschillende diensten.

Bekijk diensten

Werkprogramma

WSD biedt gemeenten tal van opties om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te kunnen begeleiden naar werk. U kunt bij WSD terecht voor ondersteuning conform de Participatiewet en andere re-integratieproducten die cliënten duurzaam aan het werk helpen.

Bekijk diensten

Overige diensten

Soms hebben cliënten extra ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld om hun leven weer op de rit te krijgen of om op het werk uit de verf te komen. WSD biedt gemeenten daar twee verschillende diensten voor.

Bekijk diensten
Scroll naar beneden

Klantverhalen

Elke werkgever heeft zijn eigen reden om met WSD samen te werken. Waar de een kiest voor op- en afschalen bij piekproducties, kiest de ander voor een intensieve samenwerking, of voor het uitbesteden van werk. Door de klantvraag centraal te zetten, biedt WSD elke opdrachtgever een unieke en optimale oplossing. Zij vertellen het u graag zelf.

Bekijk alle klantverhalen

Onze werkwijze

Voor WSD is het opbouwen van een sterke relatie met gemeenten essentieel. Op deze manier kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Wij zetten de klantvraag centraal, creëren samen met gemeenten optimale en vernieuwende oplossingen die aansluiten bij uw vraag en voeren deze naadloos uit.

Al jaren voeren wij met veel succes de Wet sociale werkvoorziening uit voor de gemeenten Best, Boxtel, Haaren, Meierijstad, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Sint-Michielsgestel, Son en Breugel en Vught. Tegenwoordig ondersteunen wij deze gemeenten bij de uitvoering van de Participatiewet.

WSD Groep

Daarom WSD

Financieel aantrekkelijk

  • WSD levert haar dienstverlening tegen gunstige tarieven. Omdat WSD dit werk al sinds 1956 doet, hebben wij onze eigen interne processen kunnen optimaliseren. Vandaar dat wij uitermate competitief kunnen werken.

Gemak

  • Wij kennen onze doelgroep als geen ander. Hierdoor zorgen wij dat gemeenten optimaal kunnen werken met een minimaal risico. Daar waar extra begeleiding of inzet nodig is, zorgt WSD daar voor. Ook kennen wij de regelgeving en het administratieve proces door en door, waardoor de administratieve last voor u tot een minimum beperkt blijft.

Maatschappelijk betrokken

  • WSD biedt gemeenten duurzame oplossingen. WSD biedt de mogelijkheid om bewoners een blijvende weg naar werk te bieden die past bij de participatiesamenleving, waarbij zoveel mogelijk mensen een bijdrage leveren aan de samenleving.

WSD Groep

Welkom werkzoekende,

Werken is zinvol en leuk, voor iedereen. Daarnaast vraagt de Participatiewet van jou dat je deelneemt aan de maatschappij. Daarom zorgt WSD dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. WSD gaat graag samen met jou en de gemeente waar jij woont op zoek naar werk. We kijken wat er mogelijk is met jouw kwaliteiten en talenten. Soms betekent dat een speciale werkplek, andere werktijden of extra begeleiding. WSD beschikt over leerwerkplekken bij werkgevers in de regio en binnen eigen afdelingen. Terwijl je aan het werk bent zijn er volop mogelijkheden om te leren en je verder te ontwikkelen. Werk betekent dat je nuttig bezig bent, een prestatie levert en een salaris verdient en dat geeft voldoening. Neem contact op met de contactpersoon van jouw gemeente als je via WSD aan de slag wil.

Scroll naar beneden

Vacatures

WSD heeft een enorm aanbod aan banen voor mensen die vallen onder de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening. We hebben contacten met 700 bedrijven in de regio. Ook bij onze eigen vestigingen gaan regelmatig nieuwe medewerkers aan de slag. Dagelijks krijgen we nieuwe vacatures binnen van veel verschillende bedrijven. Hieronder vind je een overzicht van onze vacatures.

Bekijk alle vacatures

Laatste vacatures

Fulltime magazijnmedewerker in Schijndel 23-11-2020/VZ

Fulltime magazijnmedewerker in Schijndel
 

Magazijnmedewerker / assemblagemedewerker in Best 20/11/2020Mre

In een klein bedrijf verzorg je de magazijnwerkzaamheden en assemblage van luchtkanalen in Best
 

Grafisch productiemedewerker magneet-tapes in Geldrop 19-11-2020/VZ

Grafisch productiemedewerker magneet-tapes in Geldrop
 

Parttime beheerder Gemeenschapshuis in Schijndel 18-11-2020/VZ

Parttime beheerder gemeenschapshuis in Schijndel
 

Schoonmaker voor Meierijstad, Uden, Heeswijk en Erp 18-11-2020/VZ

Schoonmaker voor Meierijstad, Uden, Heeswijk en Erp.
 
Scroll naar beneden
Scroll naar beneden

Werken via de Participatiewet

Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder steuntje in de rug niet redt, valt vanaf 1 januari 2015 onder de Participatiewet. De Participatiewet is er om zoveel mogelijk mensen aan de slag te helpen. Ontvang je een bijstandsuitkering, dan val je vanaf 1 januari 2015 ook onder deze wet. De Participatiewet vergroot de kans dat je aan de slag kunt bij een gewone werkgever. Ook als je een handicap of andere arbeidsbeperking hebt. 

Lees verder

WSD Groep

Waar kan ik terecht?

Het uitvoeren van de Participatiewet is een taak van de gemeenten. Wil je werken via WSD? Neem dan contact op met de contactpersoon bij de gemeente waar je woont om te kijken hoe jij via WSD het beste aan een baan geholpen kan worden.

Lees verder

Nieuws

‘Ik doe weer helemaal mee in de maatschappij’

28-09-20 11:28

RYAN GERRITS DANKZIJ ‘OAD’ AAN DE SLAG BIJ BLIZO IN VUGHT

Lees verder

Zelfstandigheid vergunninghouders vergroten

28-09-20 09:28

De overheidspilot Z-route (zelfstandigheidsroute) is op 1 september door de gemeenten Best en Nuenen in samenwerking met WSD en de gemeenten Son en Breugel en Oirschot gestart. De Z-route is een inburgeringstraject voor vergunninghouders bij wie is v...

Lees verder

WOP Vught bestaat 10 jaar

31-08-20 10:49

De woonomgevingsploeg (WOP) in Vught bestaat dit jaar 10 jaar. Daarom vierden de initiatiefnemers gemeente Vught, Woningcorporatie Charlotte van Beuningen en sociaal werkbedrijf WSD afgelopen woensdag samen met de WOP een feestje. De WOP houdt V...

Lees verder