Marc Christiaens nieuwe directeur Werk bij WSD

Marc Christiaens is op 1 oktober begonnen als directeur Werk bij WSD. Marc heeft in de loop der jaren een stevige werkervaring opgebouwd in wat hij zelf ‘werk’ noemt. Ooit begon hij als intercedent bij een uitzendbureau. Zestien jaar later en op zoek naar meer diepgang in het werk koos hij voor een functie bij het reïntegratiebedrijf Agens.

Het was boeiend werk in een moeilijke tijd door de economische crisis en terugtrekkende gemeenten. Na het faillissement van Agens werkte Marc als interim in tal van functies tot hij als manager begon bij Werkzaak Rivierenland. Hier stond hij aan begin van de bouw van een nieuwe organisatie. “Een enorm boeiende klus. We moesten echt alles vanaf nul opbouwen. Van systemen tot werkprocessen, alles was nieuw.”

En nu dus directeur Werk bij WSD. Marc kende WSD al uit de tijd dat hij als interim werkte voor Dariuz. WSD sprak hem aan en de functie des temeer. “Het voelt goed, de werksfeer is erg prettig.” Voor Marc is met name het contact met werkgevers cruciaal. “Het hogere doel moet zijn dat mensen zo veel mogelijk buiten aan de slag gaan. Natuurlijk is dit niet mogelijk voor iedereen maar het moet wel ons streven zijn dat voor een zo groot mogelijke groep te realiseren. Het is dan ook een van mijn kerntaken om inclusief ondernemen aan de man te brengen. Om de Participatiewet tot een succes te maken moeten ondernemers hun bedrijfsvoering aanpassen om ook mensen met een afstand een plaats te geven. Aan ons de taak daarin te ondersteunen en faciliteren. Dit realiseren zie ik als een enorm mooie missie.”