Expertisecentrum

Gemeenten en WSD hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de eerste schetsen voor een expertisecentrum. Het expertisecentrum moet een plek vormen waar projectleiders, beleidsmedewerkers en de uitvoering van gemeenten en WSD kennis en ervaring kunnen uitwisselen, nieuwe dienstverlening kunnen ontwikkelen, expertise kunnen delen en de landelijke lobby kunnen organiseren. Door het expertisecentrum willen gemeenten en WSD een extra impuls geven aan het begeleiden van mensen.

Ondertussen is het adviesrapport 'Op weg naar een expertisecentrum' opgesteld. Centraal in rapport staan drie punten die het mogelijk maken om snel van start te gaan met een goed functionerend expertisecentrum:

- Begin met het bundelen van bestaande activiteiten in het expertisecentrum en werk vraaggericht. Dit betekent dat het expertisecentrum bescheiden begint en als dat nodig is groeit.

- Stel een kwartiermaker aan. Onderzoek laat zien dat een kwartiermaker essentieel is voor het succes van expertisecentra.

- Ontwikkel een digitale en een fysieke omgeving. De huidige stand van zaken onderstreept nog eens het nut van een digitale werkomgeving. Tegelijkertijd is elkaar fysiek ontmoeten een must.

Het dagelijks bestuur van WSD, bestaande uit wethouders en raadsleden van de negen gemeenten waar WSD voor werkt, heeft ondertussen zijn akkoord gegeven. Nu kunnen de volgende stappen gezet worden om het expertisecentrum te realiseren. Een belangrijke stap is het aantrekken van een kwartiermaker. De kwartiermaker legt straks de basis voor de intensieve samenwerking in het expertisecentrum tussen negen verschillende gemeenten en WSD. Heb je interesse? Houd de site van WSD in de gaten want 23 januari wordt de vacaturetekst gepubliceerd.

Bedankt voor het schrijven van het adviesrapport Birgitte Kochuijt (WSD) Claudia de Leeuw (WSD), Jos van Dijk (gemeente Oirschot), Marieke van den Boogaart (gemeente Meierijstad), Marja Paridaans (WSD), Miel Bingen (WSD, scrummaster), Michel van Dreumel (gemeente Oisterwijk) en Nadine van der Griendt (Dienst Dommelvallei).

Terug naar overzicht

Laatste nieuwsberichten

Judith Robben, manager dienstverlening, WSD: “Ontwikkeling is een woord dat we bij WSD graag met hoofdletters schrijven. Het ontwikkelen van mensen en ze zo hoog mogelijk laten klimmen op de re-integratieladder zit in ons DNA. Om ze daar te laten komen is maatwerk nodig. Alle inwoners die de gemeenten bij WSD aanmelden, krijgen in een tijdsbestek van twee tot soms drie jaar volop ruimte om zich optimaal te ontwikkelen."

“Nederland is mooi, mooi, mooi!”, glundert Fatima Maho als ze vertelt over haar verblijf in ons land. Iets meer dan twee jaar geleden kwam ze vanuit Syrië naar Nederland en vond ze met haar gezin een fijne woning in Nuenen. Fatima’s landgenoot Sherzad Sheibo woont al bijna vier jaar met veel plezier in Best. Samen volgen ze met andere cursisten NT2-lessen bij WSD, Annemarie Straatsma is hun docent. “Ik bewonder de veerkracht van mijn cursisten.”

De bedrijfskantine van Reinier van Arkel aan de Bethaniëstraat in ’s-Hertogenbosch is het domein van Matthijs Suijk. Drie jaar geleden verruilde hij zijn job in het bedrijfsrestaurant van WSD in Boxtel voor een horecabaan met meer zelfstandigheid. “Ik draag veel verantwoordelijkheden en dat vind ik fijn.”

WSD-initiatieven

Talentvol
Adviespunt Social Return
De Schoonmaak Coöperatie
Het Goed
AANtWERK
WOP
WSD professionals in mensenwerk