Negen medewerkers van sociaal ontwikkelbedrijf WSD hebben de praktijkverklaring Assistent groene leefomgeving op mbo-niveau 1 succesvol afgerond. Dat werd maandag 21 maart feestelijk gevierd. Met de praktijkverklaring op zak hebben de geslaagden hun aansluiting op de arbeidsmarkt vergroot.

Een vak leren

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij WSD een leer-werkprogramma volgen waarmee zij zich kwalificeren voor kansrijke beroepen en kunnen voldoen aan werkgeverseisen. In het programma leren zij de basisvaardigheden van een vak en werken ze aan hun vaardigheden als medewerker. Aansluitend aan het leer-werkprogramma volgt een opleiding voor de praktijkverklaring. De leer-werkprogramma’s die gevolgd kunnen worden zijn Logistiek, Productie, Techniek, Horeca/Catering, Zorg, Retail, Groen, Facilitair en Schoonmaak,

Met begeleiding naar de reguliere arbeidsmarkt

De opleiding voor de praktijkverklaring heeft WSD samen met opleider Yuverta ontwikkeld. Het leren in de praktijk deden de deelnemers binnen het eigen groenbedrijf van WSD. Marc Christiaens, directeur Werk en Ontwikkeling bij WSD: “WSD is de opstap naar de arbeidsmarkt voor mensen die moeite hebben zelfstandig werk te vinden of te houden. We helpen hen om zich te ontwikkelen zodat ze bij een werkgever in de regio een baan kunnen vinden. Het is geweldig dat deze negen medewerkers hun praktijkverklaring gehaald hebben. Ze hebben daar hard hun best voor gedaan. Met begeleiding van WSD zouden zij bij een reguliere werkgever kunnen gaan werken en verder leren.”

“Een aanrader voor de medewerkers in het groen”

Rob van den Berg volgde de opleiding voor de praktijkverklaring. “Ik vond het hartstikke leuk. Eerder volgde ik met een paar collega’s de opleiding Groene vingers van WSD zelf. Met de praktijkverklaring hebben we nog meer kennis en dat merk je meteen in het werk. Ik kan de opleiding aanraden aan alle collega’s van WSD. Het is laagdrempelig en ik vind het altijd leuk om iets te leren.”

In de video hieronder vertelt Rob van den Berg over de opleiding voor de praktijkverklaring die hij volgde.

Video Praktijkverklaring


Terug naar overzicht

Laatste nieuwsberichten

Neem contact op met Marja

Judith Robben, manager dienstverlening, WSD: “Ontwikkeling is een woord dat we bij WSD graag met hoofdletters schrijven. Het ontwikkelen van mensen en ze zo hoog mogelijk laten klimmen op de re-integratieladder zit in ons DNA. Om ze daar te laten komen is maatwerk nodig. Alle inwoners die de gemeenten bij WSD aanmelden, krijgen in een tijdsbestek van twee tot soms drie jaar volop ruimte om zich optimaal te ontwikkelen."

“Nederland is mooi, mooi, mooi!”, glundert Fatima Maho als ze vertelt over haar verblijf in ons land. Iets meer dan twee jaar geleden kwam ze vanuit Syrië naar Nederland en vond ze met haar gezin een fijne woning in Nuenen. Fatima’s landgenoot Sherzad Sheibo woont al bijna vier jaar met veel plezier in Best. Samen volgen ze met andere cursisten NT2-lessen bij WSD, Annemarie Straatsma is hun docent. “Ik bewonder de veerkracht van mijn cursisten.”

WSD-initiatieven

Talentvol
Adviespunt Social Return
De Schoonmaak Coöperatie
Het Goed
AANtWERK
WOP
WSD professionals in mensenwerk