Negen medewerkers van sociaal ontwikkelbedrijf WSD hebben de praktijkverklaring Assistent groene leefomgeving op mbo-niveau 1 succesvol afgerond. Dat werd maandag 21 maart feestelijk gevierd. Met de praktijkverklaring op zak hebben de geslaagden hun aansluiting op de arbeidsmarkt vergroot.

Een vak leren

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij WSD een leer-werkprogramma volgen waarmee zij zich kwalificeren voor kansrijke beroepen en kunnen voldoen aan werkgeverseisen. In het programma leren zij de basisvaardigheden van een vak en werken ze aan hun vaardigheden als medewerker. Aansluitend aan het leer-werkprogramma volgt een opleiding voor de praktijkverklaring. De leer-werkprogramma’s die gevolgd kunnen worden zijn Logistiek, Productie, Techniek, Horeca/Catering, Zorg, Retail, Groen, Facilitair en Schoonmaak,

Met begeleiding naar de reguliere arbeidsmarkt

De opleiding voor de praktijkverklaring heeft WSD samen met opleider Yuverta ontwikkeld. Het leren in de praktijk deden de deelnemers binnen het eigen groenbedrijf van WSD. Marc Christiaens, directeur Werk en Ontwikkeling bij WSD: “WSD is de opstap naar de arbeidsmarkt voor mensen die moeite hebben zelfstandig werk te vinden of te houden. We helpen hen om zich te ontwikkelen zodat ze bij een werkgever in de regio een baan kunnen vinden. Het is geweldig dat deze negen medewerkers hun praktijkverklaring gehaald hebben. Ze hebben daar hard hun best voor gedaan. Met begeleiding van WSD zouden zij bij een reguliere werkgever kunnen gaan werken en verder leren.”

“Een aanrader voor de medewerkers in het groen”

Rob van den Berg volgde de opleiding voor de praktijkverklaring. “Ik vond het hartstikke leuk. Eerder volgde ik met een paar collega’s de opleiding Groene vingers van WSD zelf. Met de praktijkverklaring hebben we nog meer kennis en dat merk je meteen in het werk. Ik kan de opleiding aanraden aan alle collega’s van WSD. Het is laagdrempelig en ik vind het altijd leuk om iets te leren.”

In de video hieronder vertelt Rob van den Berg over de opleiding voor de praktijkverklaring die hij volgde.

Video Praktijkverklaring


Terug naar overzicht

Laatste nieuwsberichten

De hitte van de afgelopen dagen maakt het nog weer eens extra duidelijk: het vergroenen van tuinen is belangrijk. Vandaar dat vandaag wethouder Desiré van Laarhoven-van Abeelen, Inge Huisman van Woonstichting JOOST en Marc Christiaens van WSD het convenant Blije Tuinen ondertekenden.

Ed Mathijssen, onze voorzitter van het bestuur van WSD, heeft na 8 jaar voorzitterschap afscheid genomen van WSD. Hij heeft zich, na een periode van 22 jaar in de politiek, niet opnieuw kandidaat gesteld als wethouder en komt daarmee ook automatisch niet terug in het bestuur.

Om als statushouders succesvol mee te doen en geaccepteerd te worden, is het van belang dat je de regels kent en zo mee kunt ‘spelen’. In het project Vugtse sferen maakten elf statushouders uit Vught eind 2021 kennis met geschreven en ongeschreven regels over hoe we met elkaar omgaan, wat de normen en waarden zijn of anders gezegd: wat de spelregels zijn.

WSD-initiatieven

Talentvol
Adviespunt Social Return
De Schoonmaak Coöperatie
Het Goed
AANtWERK
WOP
WSD professionals in mensenwerk