Ed Mathijssen neemt afscheid als voorzitter van WSD

Ed Mathijssen, onze voorzitter van het bestuur van WSD, heeft na 8 jaar voorzitterschap afscheid genomen van WSD. Hij heeft zich, na een periode van 22 jaar in de politiek, niet opnieuw kandidaat gesteld als wethouder en komt daarmee ook automatisch niet terug in het bestuur.

Bij zijn afscheid werd Ed toegesproken door de vicevoorzitter van WSD, Menno Roozendaal. Menno roemde de rust en evenwichtigheid van Ed. Hij heeft WSD bestuurlijk door een lastige periode geloodst, namelijk de overgang van de Wsw en WWB naar de Participatiewet en het tot stand komen van de nieuwe koers van WSD. Ed leidde de vergaderingen van het dagelijks DB en AB op een buitengewoon prettige wijze en zorgde dat iedereen zijn inbreng kon hebben. Daarbij bracht hij uiteraard ook het standpunt van de gemeente St. Michielsgestel in. Ook had hij altijd aandacht voor de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de OR en Clientenraad bij het AB. Voor zijn inzet en betrokkenheid werd Ed onderscheiden met de gouden WSD-speld met briljant. Tevens werd hem een portret aangeboden dat een mooi plekje krijgt in de bestuurskamer van WSD.

Ed, enorm bedankt voor jouw grote betrokkenheid bij WSD!

Terug naar overzicht

Laatste nieuwsberichten

De hitte van de afgelopen dagen maakt het nog weer eens extra duidelijk: het vergroenen van tuinen is belangrijk. Vandaar dat vandaag wethouder Desiré van Laarhoven-van Abeelen, Inge Huisman van Woonstichting JOOST en Marc Christiaens van WSD het convenant Blije Tuinen ondertekenden.

Om als statushouders succesvol mee te doen en geaccepteerd te worden, is het van belang dat je de regels kent en zo mee kunt ‘spelen’. In het project Vugtse sferen maakten elf statushouders uit Vught eind 2021 kennis met geschreven en ongeschreven regels over hoe we met elkaar omgaan, wat de normen en waarden zijn of anders gezegd: wat de spelregels zijn.

Om de positie van jongeren te versterken op de arbeidsmarkt, oftewel om ze ‘arbeidsfitter’ te maken, heeft WSD speciaal voor onze jongeren (15-27) een nieuw traject ontwikkelt: WSD Kwikstart.

WSD-initiatieven

Talentvol
Adviespunt Social Return
De Schoonmaak Coöperatie
Het Goed
AANtWERK
WOP
WSD professionals in mensenwerk