Gemeenten, onderwijs en GGZ

Als sociaal werkbedrijf helpt WSD gemeenten bij het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden van werk. Wij doen dit in goede samenwerking met onder andere scholen, GGZ-instellingen en lokale maatschappelijke organisaties. Hierbij staat het ontwikkelen van mensen naar werk waar vraag naar is centraal.

Voor welke verwijzers werkt WSD?

WSD voert voor de gemeenten in haar werkgebied de Participatiewet uit. Dat doen wij in goede samenwerking met onder andere scholen, GGZ-instellingen en lokale belanghebbenden.

Gemeenten

WSD is een uitvoeringsorganisatie van negen gemeenten. Inwoners van deze gemeenten met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen bij het vinden van werk is de reden van bestaan voor WSD.

Onderwijs

Voor veel leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs is het vinden van werk niet eenvoudig. WSD en scholen werken nauw samen om deze groep te begeleiden naar werk.

GGZ

WSD biedt werk aan cliënten van GGZ-instellingen. Voor een groep cliënten biedt werk een mogelijkheid om zich te ontwikkelen en WSD heeft de expertise om deze groep verder te helpen.

De weg naar werk

Kees Brugmans

Kees Brugmans

manager Trajecten

0411 - 650 111

k.brugmans@wsd-groep.nl

Neem contact met ons op

Relevante blogs

26 november 2019

In december 2018 is het participatiebedrijf in Haaren van start gegaan. Het participatiebedrijf, met de naam ‘Participatie Werkt! in Haaren’...

Participatiewet
Gemeenten

Suheyla Yalcin

Suheyla Yalcin

Trajectconsulent/Yalla!Coach

07 juni 2019

Op 1 januari 2021 wordt de nieuwe inburgeringswet ingevoerd. Gemeenten krijgen de regie over inburgering en begeleiden nieuwkomers zodat ze...

Gemeenten
Werkgevers
Inburgeren
Vergunninghouders

Dorette Kipperman

Dorette Kipperman

Trainer/Coach en docent Nederlandse taal

18 september 2018

Mensen die werken hebben duidelijk een betere gezondheid, zowel fysiek als psychisch. Werk draagt bovendien aantoonbaar bij aan geluk. In...

Participatiewet
Gemeenten

Arco Diepeveen

Arco Diepeveen

Projectleider
Renate Reijmers

Renate Reijmers

Organisatieadviseur

WSD-initiatieven

Talentvol
Adviespunt Social Return
De Schoonmaak Coöperatie
Het Goed
AANtWERK
WOP
WSD professionals in mensenwerk