WSD helpt jongeren met traject WSD Kwikstart

Om de positie van jongeren te versterken op de arbeidsmarkt, oftewel om ze ‘arbeidsfitter’ te maken, heeft WSD speciaal voor onze jongeren (15-27) een nieuw traject ontwikkeld: WSD Kwikstart.

Om jongeren volwaardig te laten participeren, is het belangrijk om in te zetten op de realisatie van een duurzame loopbaan. Om duurzaam inzetbaar te blijven, is het belangrijk dat jongeren zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, zeker niet voor jongeren met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

WSK Kwikstart is een gecombineerde aanpak van individuele coaching, training, workshops en het opdoen van relevante werkervaring. Op basis van drie steunpillaren ‘Ontdekken’, ‘Ontmoeten’ en ‘Ontwikkelen’ wordt er gekeken naar de wensen, ambities en talenten van de jongeren. Cruciaal in dit proces is dat de jongeren zelf kunnen meebeslissen over hun eigen proces. Hierbij is het doel om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de eigen kracht, regie, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van de jongeren.

Heel graag vertellen wij u hier meer over tijdens de online voorlichtingsbijeenkomst van 31 mei van 11.00 tot 12.00 uur.

Wil je meer weten? Meld je dan direct aan!

Terug naar overzicht

Laatste nieuwsberichten

De hitte van de afgelopen dagen maakt het nog weer eens extra duidelijk: het vergroenen van tuinen is belangrijk. Vandaar dat vandaag wethouder Desiré van Laarhoven-van Abeelen, Inge Huisman van Woonstichting JOOST en Marc Christiaens van WSD het convenant Blije Tuinen ondertekenden.

Ed Mathijssen, onze voorzitter van het bestuur van WSD, heeft na 8 jaar voorzitterschap afscheid genomen van WSD. Hij heeft zich, na een periode van 22 jaar in de politiek, niet opnieuw kandidaat gesteld als wethouder en komt daarmee ook automatisch niet terug in het bestuur.

Om als statushouders succesvol mee te doen en geaccepteerd te worden, is het van belang dat je de regels kent en zo mee kunt ‘spelen’. In het project Vugtse sferen maakten elf statushouders uit Vught eind 2021 kennis met geschreven en ongeschreven regels over hoe we met elkaar omgaan, wat de normen en waarden zijn of anders gezegd: wat de spelregels zijn.

WSD-initiatieven

Talentvol
Adviespunt Social Return
De Schoonmaak Coöperatie
Het Goed
AANtWERK
WOP
WSD professionals in mensenwerk