WSD helpt jongeren met traject WSD Kwikstart

Om de positie van jongeren te versterken op de arbeidsmarkt, oftewel om ze ‘arbeidsfitter’ te maken, heeft WSD speciaal voor onze jongeren (15-27) een nieuw traject ontwikkeld: WSD Kwikstart.

Om jongeren volwaardig te laten participeren, is het belangrijk om in te zetten op de realisatie van een duurzame loopbaan. Om duurzaam inzetbaar te blijven, is het belangrijk dat jongeren zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, zeker niet voor jongeren met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

WSK Kwikstart is een gecombineerde aanpak van individuele coaching, training, workshops en het opdoen van relevante werkervaring. Op basis van drie steunpillaren ‘Ontdekken’, ‘Ontmoeten’ en ‘Ontwikkelen’ wordt er gekeken naar de wensen, ambities en talenten van de jongeren. Cruciaal in dit proces is dat de jongeren zelf kunnen meebeslissen over hun eigen proces. Hierbij is het doel om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de eigen kracht, regie, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van de jongeren.

Heel graag vertellen wij u hier meer over tijdens de online voorlichtingsbijeenkomst van 31 mei van 11.00 tot 12.00 uur.

Wil je meer weten? Meld je dan direct aan!

Terug naar overzicht

Laatste nieuwsberichten

Sinds 1 januari 2024 beheert WSD de milieustraat in Oisterwijk. Medewerkers van WSD begeleiden inwoners bij het afgeven en ter plekke scheiden van hun afval. Nu gaat dat nog op de manier zoals iedereen dat gewend is. Er is de wens om van de milieustraat een grondstoffenplein te maken: een plek waar afval- en reststromen dusdanig gescheiden zijn dat het nieuwe grondstoffen worden en dat de hoeveelheid restafval minimaal is.

Neem contact op met Marja

Judith Robben, manager dienstverlening, WSD: “Ontwikkeling is een woord dat we bij WSD graag met hoofdletters schrijven. Het ontwikkelen van mensen en ze zo hoog mogelijk laten klimmen op de re-integratieladder zit in ons DNA. Om ze daar te laten komen is maatwerk nodig. Alle inwoners die de gemeenten bij WSD aanmelden, krijgen in een tijdsbestek van twee tot soms drie jaar volop ruimte om zich optimaal te ontwikkelen."

WSD-initiatieven

Talentvol
Adviespunt Social Return
De Schoonmaak Coöperatie
Het Goed
AANtWERK
WOP
WSD professionals in mensenwerk