WSD helpt jongeren met traject WSD Kwikstart

Om de positie van jongeren te versterken op de arbeidsmarkt, oftewel om ze ‘arbeidsfitter’ te maken, heeft WSD speciaal voor onze jongeren (15-27) een nieuw traject ontwikkeld: WSD Kwikstart.

Om jongeren volwaardig te laten participeren, is het belangrijk om in te zetten op de realisatie van een duurzame loopbaan. Om duurzaam inzetbaar te blijven, is het belangrijk dat jongeren zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, zeker niet voor jongeren met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

WSK Kwikstart is een gecombineerde aanpak van individuele coaching, training, workshops en het opdoen van relevante werkervaring. Op basis van drie steunpillaren ‘Ontdekken’, ‘Ontmoeten’ en ‘Ontwikkelen’ wordt er gekeken naar de wensen, ambities en talenten van de jongeren. Cruciaal in dit proces is dat de jongeren zelf kunnen meebeslissen over hun eigen proces. Hierbij is het doel om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de eigen kracht, regie, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van de jongeren.

Heel graag vertellen wij u hier meer over tijdens de online voorlichtingsbijeenkomst van 31 mei van 11.00 tot 12.00 uur.

Wil je meer weten? Meld je dan direct aan!

Terug naar overzicht

Laatste nieuwsberichten

Ed Mathijssen, onze voorzitter van het bestuur van WSD, heeft na 8 jaar voorzitterschap afscheid genomen van WSD. Hij heeft zich, na een periode van 22 jaar in de politiek, niet opnieuw kandidaat gesteld als wethouder en komt daarmee ook automatisch niet terug in het bestuur.

Om als statushouders succesvol mee te doen en geaccepteerd te worden, is het van belang dat je de regels kent en zo mee kunt ‘spelen’. In het project Vugtse sferen maakten elf statushouders uit Vught eind 2021 kennis met geschreven en ongeschreven regels over hoe we met elkaar omgaan, wat de normen en waarden zijn of anders gezegd: wat de spelregels zijn.

Negen medewerkers van sociaal ontwikkelbedrijf WSD hebben de praktijkverklaring Assistent groene leefomgeving op mbo-niveau 1 succesvol afgerond. Dat werd maandag 21 maart feestelijk gevierd.

WSD-initiatieven

Talentvol
Adviespunt Social Return
De Schoonmaak Coöperatie
Het Goed
AANtWERK
WOP
WSD professionals in mensenwerk