WSD helpt jongeren met traject WSD Kwikstart

Om de positie van jongeren te versterken op de arbeidsmarkt, oftewel om ze ‘arbeidsfitter’ te maken, heeft WSD speciaal voor onze jongeren (15-27) een nieuw traject ontwikkeld: WSD Kwikstart.

Om jongeren volwaardig te laten participeren, is het belangrijk om in te zetten op de realisatie van een duurzame loopbaan. Om duurzaam inzetbaar te blijven, is het belangrijk dat jongeren zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, zeker niet voor jongeren met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

WSK Kwikstart is een gecombineerde aanpak van individuele coaching, training, workshops en het opdoen van relevante werkervaring. Op basis van drie steunpillaren ‘Ontdekken’, ‘Ontmoeten’ en ‘Ontwikkelen’ wordt er gekeken naar de wensen, ambities en talenten van de jongeren. Cruciaal in dit proces is dat de jongeren zelf kunnen meebeslissen over hun eigen proces. Hierbij is het doel om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de eigen kracht, regie, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van de jongeren.

Heel graag vertellen wij u hier meer over tijdens de online voorlichtingsbijeenkomst van 31 mei van 11.00 tot 12.00 uur.

Wil je meer weten? Meld je dan direct aan!