Ben je op zoek naar een passende vorm van begeleiding voor een werkzoekende? Met jobhunting bieden we cliënten van de gemeente een passende vorm van begeleiding aan. Zo wordt het vinden van een leuke werkgever met een uitdagende vacature makkelijker.

Voor wie?

De gemeente kan deelnemers met een geringe afstand tot de arbeidsmarkt aanmelden. Er is waarschijnlijk sprake van een loonwaarde van 80 tot 100 procent. Mogelijke deelnemers hebben te weinig kennis over de arbeidsmarkt, waardoor zij moeite hebben met het vinden van een passende werkgever of functie. Maar ook mensen die door bijvoorbeeld hun leeftijd, langere werkloosheid of hun opleiding niet aan een baan komen, begeleiden wij graag.

Wat is het doel?

Met jobhunting vinden we een geschikte werkgever of een uitdagende vacature die perfect aansluit bij de werkervaring of de opleiding van de deelnemer.

Lukt het tijdens het traject niet om een leuke baan te vinden? Dan is de deelnemer na afloop in staat om zelf op zoek te gaan naar een passende vacature. Deelnemers hebben een realistisch beeld van hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt gevormd, weten hoe ze sollicitatiegesprekken voeren en hoe ze in contact kunnen komen met potentiële werkgevers.

Hoe gaat het in z’n werk?

Nadat je een deelnemer bij ons aan hebt gemeld, gaan we gezamenlijk in gesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek beoordeelt een jobhunter of de deelnemer gebaat is bij de inzet van jobhunting. Is dit het geval? Dan gaan we samen de inhoud van het traject en de inzet van eventuele ondersteunende middelen bepalen.

Het traject bestaat uit een aantal stappen:

  1. De jobhunter en de deelnemer stellen samen een goed cv op en bespreken de wensen en kansen. Dit resulteert in een zoekplan waarin realistische functies staan die passen bij de opleidingsachtergrond en de werkervaring van de deelnemer.
  2. In overleg wordt bepaald wat nodig is om een nieuwe baan te vinden: van begeleiding in communicatie met potentiële werkgevers tot het voorbereiden en het evalueren van gesprekken.
  3. Samen met de deelnemer bekijkt de jobhunter in het relatienetwerk van WSD of er een passende functie is. Is er binnen het netwerk niks te vinden? Dan kijkt de jobhunter verder om een geschikte werkgever te vinden.

Praktische informatie

Het jobhunting-traject duurt maximaal drie maanden. Als het niet gelukt is om een geschikte functie te vinden overleggen we samen over een passend gevolg.

Tijdens het traject worden successen, eventuele stagnaties en overige informatie met je gedeeld. Na afloop ontvang je een eindverslag.

Benieuwd naar je investering? Raadpleeg de contractspecificatie.


WSD professionals in mensenwerk