Hoe ziet mijn re-integratietraject er uit?

Iedereen is anders. Daarom is ook elk traject anders. Bij WSD richten we samen jouw re-integratietraject in. Jij hebt daar veel inbreng in omdat wij vinden dat een traject bij jou moet passen. In het algemeen ziet elk traject er als volgt uit:

1. Intakegesprek: 

Je maakt kennis met jouw consulent. Samen onderzoek je waar je nu staat en wat je nodig hebt om aan het werk te kunnen.

2. Keuze traject en maatwerk re-integratieplan: 

Met de informatie uit het intakegesprek maken we een keuze tussen het Werkfit-traject en het Naar Werk-traject en maakt jouw consulent een re-integratieplan. Jullie overleggen samen of dit plan bij jou past. Ook jouw contactpersoon van het UWV moet erachter staan.

3. Traject inrichten: 

Als zowel jij als de consulent achter het plan staan, wordt jouw traject ingericht. Dat betekent dat je aan de slag gaat met wat jij nodig hebt. Daarbij kun je denken aan:

·         Kwaliteitenonderzoek 

·         Beroepsinteressetest

·         Snuffelstage(s)

·         Werkervaringsplaats

·         Netwerk- en sollicitatietraining

·         Begeleiding bij sollicitatiegesprekken 

·         Sollicitatietraining

·         Focus op zelfregie

4. Op zoek naar werk: 

Terwijl jij start met jouw traject, zijn de collega’s van WSD al aan de slag om een passende werkplek voor je te vinden. Dit doen we door o.a.:

·         Acquisitie

·         Jobcarving 

5. Coaching en begeleiding:

Als er werk gevonden is zorgen we dat je coaching en begeleiding krijgt. Daarmee helpen we je om je weg te vinden in je nieuwe werk en te zorgen dat je aan het werk kunt blijven op deze plek.