Veelgestelde vragen

 
1. Wat zijn de consequenties van de Participatiewet voor mijn bedrijf?

Overheid en werkgevers hebben met elkaar afgesproken dat zij in 2026 125.000 extra banen hebben gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat zijn banen voor mensen die niet in staat zijn het wettelijk minimum loon te verdienen. Om de medewerking van werkgevers af te dwingen heeft de minister de Quotumwet in het leven geroepen. Wordt het aantal arbeidsplaatsen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt niet gehaald, dan moeten werkgevers verplicht mensen met een beperking aan het werk helpen. Door de mogelijkheden in uw bedrijf te onderzoeken en werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt draagt u bij aan het vergroten van de arbeidsparticipatie in Nederland en het voorkomen van de Quotumwet. Detacheringen tellen mee voor de banenafspraak. U hoeft de medewerkers niet per se in de dienst te nemen.

2. Wij willen graag werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar we hebben geen structureel werk. Wat zijn de mogelijkheden?

Ook met tijdelijke werkplekken draagt u bij aan de afspraak in het sociaal akkoord. In nog verder uit te werken regelgeving zal een baan daarom worden uitgedrukt in een aantal verloonde arbeidsuren. Verder is het binnen de Quotumwet ook mogelijk om gedetacheerde medewerkers te laten meetellen voor de Quotumwet. WSD vertelt u graag meer over het tijdelijk inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

3. We hebben een leerwerkplek beschikbaar. Hoe vinden we een geschikte kandidaat?

WSD werkt nauw samen met de gemeenten Best, Boxtel, Haaren, Meierijstad, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Sint-Michielsgestel, Son & Breugel en Vught, het UWV en collega SW-bedrijven. Wij kunnen u dan ook gemakkelijk helpen bij het vinden van een geschikte kandidaat. In de gemeente Boxtel is WSD bovendien partner in het Werkgevers Servicepunt Meijerij.