WOP Vught bestaat 10 jaar

31-08-20 10:49

De woonomgevingsploeg (WOP) in Vught bestaat dit jaar 10 jaar. Daarom vierden de initiatiefnemers gemeente Vught, Woningcorporatie Charlotte van Beuningen en sociaal werkbedrijf WSD afgelopen woensdag samen met de WOP een feestje.

 

De WOP houdt Vughtse wijken en buurten, schoon, veilig en leefbaar. Ze leggen bijvoorbeeld losliggende stoeptegels recht, houden speeltuinen netjes en helpen met de afvoer van grof vuil. De WOP wordt bemenst door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door te werken bij de WOP wordt duidelijk wat ze kunnen en willen, wat een goede werkplek voor hen zou zijn en wat ze nog nodig hebben om daar te komen. Werkleider Wally van der Werff heeft de afgelopen 10 jaar al heel wat mensen in zijn ploeg gehad en op weg geholpen naar een nieuwe werkplek.

 

Van onschatbare waarde

Bij het speeltuintje aan de Spechtrand stonden afgevaardigden van de gemeente, Charlotte van Beuningen en WSD samen met de WOP stil bij het 10 jarig bestaan. Wethouder Saskia Heijboer noemde de WOP van onschatbare waarde voor de participatie van bewoners van Vught en het vergroten van de leefbaarheid in de wijk. Volgens directeur Werk en Ontwikkeling WSD, Marc Christiaens is het door de samenwerking tussen de drie partijen voor WSD mogelijk om precies dat te doen waar WSD van is: werk creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hen begeleiden naar werk dat beschikbaar is in de arbeidsmarkt. Woonconsulent Angelique Hoksbergen bedankte de medewerkers van de WOP en hun inzet in de afgelopen 10 jaar. Zij benadrukte dat de WOP het verschil kan maken voor huurders die hulp nodig hebben. Alle drie de organisaties kijken uit naar het vervolg van de samenwerking in de toekomst. Daarvoor is in januari al een nieuw contract ondertekend.
Terug naar overzicht