Werk brengt Gerda welkome afleiding

10-09-19 13:59

“Nu is het tijd voor mij!”, bedacht Gerda Drost vorig jaar. Haar man overleed acht jaar geleden en ook de laatste van haar vier dochters woonde inmiddels niet meer thuis. Ze had enorm veel zin om weer aan de slag te gaan. “Ik had twintig jaar niet gewerkt maar van de hele dag alleen thuis zitten, werd ik niet blij.”

Omdat Gerda een uitkering had, klopte ze aan bij de gemeente. Die bracht haar in contact met WSD, een van de twee sociale werkbedrijf van gemeente Meierijstad. “Ik wist al dat ik graag bij Het Goed wilde gaan werken. WSD gaf me die mogelijkheid. Ik startte met een proeftijd en in oktober moest ik op kantoor komen. Ze wilde me graag aannemen en mijn uren werden uitgebreid naar 28 uur. Ik was daar heel blij mee. Het werk geeft afleiding.”

Veel geleerd
Gerda werkt in het achterhuis van Het Goed in Schijndel. Daar worden de tweedehands goederen in ontvangst genomen. “Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd en ik krijg steeds meer werk erbij. Ik neem de spullen aan van de mensen, ik sorteer, ik kijk de spullen na, ik prijs ze en maak ze schoon. Zo kunnen de spullen netjes de winkel in, klaar voor een nieuwe eigenaar. Ik leer nog steeds elke dag!” De fijne collega’s maken het werk aangenaam. “We leren van elkaar, maken geintjes. Dat is erg prettig. Ik heb altijd al in een winkel willen werken. Het contact met de mensen vind ik prettig. Mensen maken graag een praatje en ik vind het leuk om naar ze te luisteren.”

Zinvol
Het werk heeft Gerda veel gebracht. “Het gaat weer zijn gangetje en ik ben relaxed. Ik heb het weer naar mijn zin! Als ik alleen thuis zit, doe ik niet veel en schiet de tijd niet op. Door het werk voel ik me nuttig en de tijd gaat lekker snel. Ik hoop dit nog heel lang vol te houden!”     
Terug naar overzicht