Tweehonderdste Participatiewetter

12-12-16 11:10

Jan Simons, directeur van WSD, overhandigde in het bijzijn van wethouder Jeanne Hendriks van Sint-Oedenrode op donderdag 8 december een bos bloemen aan Ingrid Sanders. Ingrid is de tweehonderdste inwoner in het werkgebied van de 11 gemeenten waarvoor WSD de Participatiewet uitvoert die werk vindt via deze wet.


Ingrid Sanders komt uit Sint-Oedenrode en werkt sinds een paar maanden via WSD bij Het Goed in Schijndel. Na drie maanden proefplaatsing heeft zij eind november een dienstverband en een arbeidscontract gekregen bij WSD. De gemeente Sint-Oedenrode heeft zich enorm ingezet om Ingrid te helpen bij het vinden van werk via de Participatiewet. Jeanne Hendriks, wethouder van Sint-Oedenrode geeft aan: “Ik ben blij als we mensen een stapje vooruit kunnen helpen. Ik ben hartstikke trots op Ingrid. Ze heeft een moeilijke tijd achter de rug en doet het hier nu super goed. Het is goed als mensen werken. Daarmee geven zij ook weer een voorbeeld aan hun kinderen.” Ingrid kan dit beamen:” Ik heb het hier zo fijn, ik doe weer mee. Hierdoor gaat het thuis ook weer beter. Ik wil niet meer weg hier.”

Wat het bloemetje voor Ingrid duidelijk laat zien is dat de uitvoering van de Participatiewet in de gemeenten binnen de driehoek Den Bosch-Tilburg-Eindhoven steeds beter loopt. De wet werd op 1 januari 2015 van kracht. Eind maart 2016 werd Ilona van den Berg de honderdste Participatiewetter. Nu, ruim acht maanden later staat de teller op 200. Jan Simons, directeur van WSD, geeft zijn reactie: “Ik ben blij dat we samen met de gemeente Sint-Oedenrode en de andere tien gemeenten die stroom van Participatiewetters hebben kunnen opstarten. Mijn complimenten ook voor Sint-Oedenrode omdat ze vroegtijdig iemand in een traject oppakken. Door zo’n proactieve houding voorkomen ze dat iemand in een sociaal isolement komt en of in een uitkering terechtkomt.”

 
Terug naar overzicht