Studiedag bestuur

29-04-19 10:52

Jaarlijks organiseert WSD een studiedag voor het AB om hun kennis over het werkveld te vergroten. Daarnaast is het prettig dat de leden de tijd hebben om elkaar uitgebreid te spreken. Op vrijdag 12 april ging het bestuur op pad in de regio om meer te weten te komen over in-, door- en uitstromen in de praktijk.

Het in- door- en uitstroommodel werd als kapstok voor de dag gebruikt. In de ochtend presenteerde Edith het model aan het bestuur en benadrukte dat elke eerste werkplek bedoeld is om te ontdekken wat iemand kan en nodig heeft. Het is geen eindstation.

PHOTO 2019 04 12 19 04 24 1Bij het Textiel Sorteercentrum en Het Goed in Schijndel was instroom in de praktijk te zien. Mensen in een proefplaatsing, mensen die re-integreren en mensen die aangewezen zijn op een beschutte werkplek. Het was duidelijk dat Het Goed en het TSC veel mogelijkheden bieden. 

Na de lunch, die door de medewerkers van Het Goed verzorgd was, verplaatste het gezelschap zich naar Stella Fietsen in Best. Bij Stella werkt Kasper Kruize. Hij is naar deze plek doorgestroomd vanuit de fietsenstalling in Best. Samen met Wilbert Leijtens, die ook is doorgestroomd, maar dan van het groen naar het personenvervoer, vertelde hij zijn verhaal. Dat de mannen trots waren, was erg mooi om te zien.PHOTO 2019 04 12 19 04 26 1

De dag eindigde bij De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel. Daar werkt Ahmad Jouban in de spoelkeuken. Hij is uitgestroomd naar Hutten en WSD heeft hem op weg geholpen via de Werkacademie. Ook Arnout Nederpelt kwam langs om te vertellen over zijn traject naar een reguliere baan bij ASML.

 
Terug naar overzicht