Stratenmaker Ruud nu bij Groenvoorziening in Schijndel

29-11-16 14:05

Ruud van Esch is 39 jaar en oorspronkelijk stratenmaker van beroep. Hij deed dit werk 17 jaar. Maar door de crisis raakte hij zijn werk kwijt. Door veranderingen in de wet worden in deze sector nu vooral zzp’ers aangenomen en bijna geen mensen in loondienst meer. Hier ondervond Ruud de gevolgen van.

Ruud wil niet voor zichzelf beginnen, hij wil gewoon in loondienst. ‘Als je je niet aan het zzp-schap waagt is er bijna geen werk te vinden’, zegt hij. Het was voor hem daarom heel moeilijk om weer aan het werk te komen. Hij had wat kleine baantjes via een uitzendbureau, maar al met al zat hij vier jaar thuis.

Na een sollicitatiecursus van Optimisd kwam Ruud bij de groenvoorziening in Schijndel terecht. Hier is hij weer een beetje op zijn plek. ‘’s morgens maak ik mijn brood en dan ga ik naar de schaftkeet’, vertelt hij, ‘ik zou graag willen re-integreren in regulier werk, en weer stratenmaker zijn, want daar ligt mijn hart. Maar dat lukt nu dus niet, dat vind ik heel jammer. Maar voor nu ben ik heel blij met mijn werk in Schijndel’. 
Terug naar overzicht