Participatie-initiatief De Brasserie

23-05-18 22:17

Het vinden van een baan is niet altijd eenvoudig voor mensen die doof/slechthorend zijn of een taalontwikkelingsstoornis hebben. Kentalis, Werkpad en WSD hebben daarom samen het initiatief genomen om in De Brasserie professionele catering neer te zetten. De catering biedt werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien kunnen medewerkers, bezoekers van het audiologisch centrum en cliënten van Kentalis er terecht voor een lunch of wat lekkers bij de koffie.

Op dinsdag 22 mei is De Brasserie bij Kentalis in Sint-Michielsgestel bij een heerlijk zonnetje op een prachtige locatie officieel geopend. Katja van Hoorn, lid raad van bestuur van Kentalis sprak een welkomstwoord waarin zij het belang aangaf van dit initiatief. Zij heeft samen met Maartje, een van de medewerkers, bij wijze van openingshandeling verse muntblaadjes in de nieuw aangelegde kruidentuin geplukt waarmee vervolgens voor iedereen verse muntthee werd gezet.  Jan Simons, algemeen directeur WSD, en Clemens de Jager, manager Werkpad, spraken in hun woordje eveneens over het belang om ook mensen met een taalontwikkelstoornis of mensen die doof of slechthorend zijn een steuntje in de rug te geven bij het opdoen van werkervaring en het vinden van een baan. 

Voor wie

De catering van De  Brasserie biedt werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers, bezoekers van het audiologisch centrum en cliënten van Kentalis kunnen er terecht voor een lunch of wat lekkers bij de koffie.

Over Kentalis en Werkpad

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. Onder het motto: ‘Samen komen we verder’. www.kentalis.nl

Werkpad is een expertiseorganisatie op het gebied van arbeid en zintuiglijke en communicatieve beperking. Zij begeleiden mensen met een zintuiglijke en/of communicatieve beperking in hun zoektocht naar een leuke en uitdagende baan en geven hen ondersteuning op het werk. www.werkpad.nl
Terug naar overzicht