Monique vindt haar werk perfect

26-07-16 13:01

Enthousiast vertelt Monique van den Heuvel, 53 jaar, gescheiden en moeder van twee zoons, over haar werk bij Zorggroep Elde. “Het is gewoon helemaal mijn ding”, zegt ze. Op dit werk had ze echter twee jaar geleden niet durven hopen: het zag er niet naar uit alsof ze nog aan het werk kon komen.

Jarenlang werkte Monique in de gehandicaptenzorg, waar ze vooral slaapdiensten had. Hierbij moest ze mensen uit bed tillen, wat gelukkig vaak met een tillift kon, maar ook moest ze mensen in bed omdraaien. Dit was erg zwaar werk en dat heeft zijn tol geëist. “Ik ben gewoon versleten”, zegt ze. “Ik kreeg rugklachten, ik had een hernia en artrose. Werken ging echt niet meer”. Bijna twee jaar zat ze thuis.

Het was voor Monique niet makkelijk om weer werk te vinden. Voordat ze dit werk bij Zorggroep Elde kreeg heeft ze veel sollicitatiegesprekken gehad. “Maar veel gesprekken eindigen met de vraag: heb je nog lichamelijke klachten? En ik wil dan niet liegen”, zegt Monique. Uiteindelijk kon ze bij Zorggroep Elde gaan werken via WSD, waar ze door een re-integratietraject van Optimisd naar doorverwezen was. Monique werkt daar nu als gastvrouw op een gesloten afdeling voor demente ouderen met een gedragsstoornis.

Dat haar werk juist bij Zorggroep Elde is, is een fijne bijkomstigheid omdat heel toevallig haar moeder daar op een afdeling zit.  In maart dit jaar overleed namelijk haar vader, die erg belangrijk voor haar was. Gelukkig kon Monique hem nog net vertellen dat ze zicht had op werk bij Zorggroep Elde. Dit was voor hem een hele geruststelling. Ook voor Monique is het erg fijn om in de buurt van haar moeder te zijn.

Monique vindt het soms erg zwaar om te werken en ook nog in haar eentje voor haar zoons van 21 en 23 die nog thuis wonen te zorgen. Toch is ze heel erg blij met haar werk. “’s Ochtends stap ik met plezier in de auto om naar mijn werk te gaan”, zegt ze, “Mijn werk is gewoon perfect!”

 
Terug naar overzicht