Met certificaten een stap naar onafhankelijkheid

26-04-18 15:20

Merih Kiflay Ghirmay uit Son werkt sinds 10 maanden bij WSD in het groen. Hij wil zichzelf graag ontwikkelen. Daarom is hij heel blij dat hij bij zijn werk in het groen zijn VCA heeft kunnen halen. Ook heeft hij, omdat hij al vier jaar werkervaring had op de heftruck, van de gemeente zijn heftruckcertificaat mogen halen.

Voor nu is het werk in het groen goed voor Merih. Maar het liefste zou hij in de logistiek werken of werk vinden als metaallasser. Merih: “In Nederland heb je diploma’s en certificaten nodig om te kunnen werken. Ik vind het heel fijn dat ik mijn heftruck-certificaat heb mogen halen want dat helpt me om ander werk te vinden. Maar ik moet nu eerst de Nederlandse taal goed leren en mijn school afronden.”

Als het aan Merih ligt leert hij het metaallassen in de praktijk. “Want die route is korter dan wanneer ik eerst een opleiding moet volgen. Als iemand mij het vak in de praktijk wil leren, kan ik daarna mijn diploma er bij halen.” Merih heeft een duidelijk beeld over zijn toekomst. Over een jaar heeft hij een paar flinke stappen gezet. “In 2019 ben ik klaar met het leren van de taal, heb ik een fulltime baan en ben ik onafhankelijk van de gemeente.” Want dat is wat Merih graag wil: zijn eigen plan trekken en onafhankelijk zijn. 
Terug naar overzicht