Mareille vindt werk op biggenfarm

15-09-16 15:59

Mareille Gubbels is 30 jaar en een alleenstaande moeder. Zij wilde altijd al met dieren werken en heeft dan ook de opleiding dierenverzorging gevolgd, met dierenspeciaalzaak als specialisatie. Vóór haar zwangerschap heeft Mareille jaren in een dierenspeciaalzaak gewerkt, wat ze met veel plezier deed. Aan de zwangerschap van haar inmiddels vierjarige dochtertje heeft Mareille bekkeninstabiliteit overgehouden. Omdat ze daar te lang mee heeft doorgelopen zijn de spieren uitgerekt en zitten die heel los. Hierdoor kon ze tijdelijk niet werken en kwam ze in de bijstand terecht. 

 

Twee en een half jaar heeft Mareille niet gewerkt. Niet alleen omdat het zo lang niet kon, maar ook omdat het moeilijk is werk te vinden dat met bekkeninstabiliteit goed te doen is, lang staan ging niet meer. 

 

Maar Mareille is heel positief. Ze wilde erg graag werken; een werkritme en mensen om zich heen, kortom een eigen leven hebben, vindt ze heel belangrijk. Maar ze heeft  wel extra veel tijd gehad om van haar dochtertje te kunnen genieten en ook dat vindt zij heel waardevol. 

 

Werk vinden dat ze met haar slechte bekken toch kan doen is gelukt. Via de gemeente kwam ze bij de Werkacademie terecht waar zij ook in contact kwam met Vincent de Zeeuw. Toen ze uiteindelijk van de gemeente een vacature bij de biggenfarm in Boxtel toegestuurd kreeg nam Mareille contact op met Vincent om te vragen of hij dat een geschikte werkplek voor haar vond. Dit resulteerde in een sollicitatiegesprek. “En het klikte meteen!”, zegt Mareille. 

 

Sinds november 2015 werkt Mareille op de kraamafdeling van de biggenfarm in Boxtel waar ze op zijn minst 1200 biggen per dag voert. “En ook al blijven de biggen maar vier weken op mijn afdeling, ik probeer het altijd zo prettig mogelijk voor ze te maken”, zegt ze. “Ik word meteen blij als ik naar ze kijk. Wanneer ik die schattige neusjes zie dan ben ik al verkocht”.
Terug naar overzicht