Juanita is blij dat ze weer kan werken

01-11-19 12:00

Bij Het Goed heeft ze werk dat haar past

Als je graag werkt maar je lichaam beperkt je, dan ben je soms genoodzaakt om het roer om te gooien. Het overkwam Juanita Martens uit Son & Breugel. Ze reed jaren op de vrachtwagen op het buitenland. Maar van de ene op de andere dag ging dat niet meer. Ze kwam thuis te zitten en stopte met werken. Maar dat was nou net wat ze graag deed. 

We bezoeken Juanita bij de nieuwe vestiging van Het Goed in Nuenen. Daar heeft ze met hulp van de gemeente Nuenen en WSD, het sociale werkbedrijf van de gemeente Nuenen, werk als administratief medewerker gevonden. “Ik vind het heerlijk om weer aan de slag te zijn!” vertelt Juanita enthousiast. Ze heeft een lange weg achter de rug van onderzoeken en thuiszitten. “In mijn vorige werk ging het niet meer. Mijn lichaam blokkeerde en ik kon niks meer. Mijn werkgever stuurde me ziek naar huis en de eerste gedachte was dat ik een burn-out had. Maar na een traject bij een psycholoog, bleek het dat niet te zijn.” 

Niet thuis willen zitten

Lichamelijk was er meer aan de hand. “Ik kwam in de ziektewet maar ik wilde niet thuiszitten. Toen het iets beter ging klopte ik aan bij de gemeente. Zij hebben naar me geluisterd en vroegen me wat ik wilde doen. Omdat ik vroeger administratief werk in het bedrijf van mijn ouders heb gedaan, wilde ik dat wel weer oppakken.” Al snel kwam WSD in beeld. “Dat was voor mij heel prettig. Samen hebben de gemeente en WSD gekeken welke mogelijkheden er voor mij zijn. Dit werk bij Het Goed leek me wel wat.”

In balans

In de nieuwe vestiging van Het Goed is het vanaf de eerste dag druk. Dat kost Juanita veel energie. “We zijn met z’n allen bezig om het goed te laten lopen en iedereen helpt elkaar. Ik vind het moeilijk om nee te zeggen en het gevaar is dat ik toch dingen doe die ik niet kan. Gelukkig hadden mijn begeleiders van de gemeente en WSD dat snel in de gaten. Ze nemen me tegen mezelf in bescherming en trappen op de rem. Dat is heel fijn. Mijn uitdaging is nu om balans te vinden tussen werk en mijn gezin. Mijn werk kost zo veel energie dat ik thuis niets meer kan. Gelukkig is mijn moeder er om me te helpen maar ik wil er zelf weer zijn voor mijn kinderen. Ik ben erg blij met mijn werk hier. In balans komen is de volgende stap.”
Terug naar overzicht