Housam krijgt een contract bij Van der Velden rioleringsbeheer

04-07-19 15:31

Toen Housam Alabood anderhalf jaar geleden in Nederland kwam had hij geen idee wat er van hem verwacht werd. Hoe vind je werk? Hoe kun je inburgeren? Hoe leer je de taal? De gemeente Boxtel hielp hem en daarna ging het snel. Zo snel zelfs dat Housam onlangs een dienstverband gekregen heeft bij Van der Velden rioleringsbeheer. Hij werkt nu in zijn eigen vakgebied, civiele techniek.

 

Housam vluchtte anderhalf jaar geleden uit Syrië samen met zijn zwangere vriendin. In Boxtel kreeg hij een woning toegewezen en werd zijn dochter geboren. “Ik wilde heel graag mijn leven oppakken en beginnen.” Gemeente Boxtel bracht Housam in contact met WSD. Daar volgde hij een training voor vergunninghouders bij de Werkacademie. In die training leerde hij over de werkcultuur in Nederland, hoe mensen met elkaar omgaan op het werk en hoe je solliciteert. Tegelijkertijd werkte Housam bij Holland Recycling. Dat was onderdeel van de training. “De taal goed leren vind ik belangrijk, net als werkervaring opdoen. Dat was niet makkelijk. Alles was nieuw en onbekend. Maar de mensen om mij heen waren heel positief.”

 

Housam werkt hard. Zijn gedrevenheid is enorm. Zijn droom is om bij te dragen en mee te doen. Maar hij wil ook effectief zijn en daar werken waar zijn kracht ligt. “Bij Holland Recycling werkte ik wel maar het was niet het werk waarin ik mijn opleiding toe kon passen. Ook het spreken van de taal viel tegen omdat de mensen individualistisch werkten.”

WSD bracht Housam in contact met Van der Velden rioleringsbeheer in Boxtel. Zij vonden zijn CV interessant en hij kreeg een stageplek aangeboden voor een bepaald aantal uren. Ondertussen werkte hij aan zijn inburgering en het leren van de taal. “En ik werk aan mijn vak. Ik controleer documenten en werk in AutoCAD.” Van der Velden is zeer te spreken over de inzet en kennis van Housam. Zij zetten zijn stageplek om in een dienstverband en boden hem een contract aan.  
Terug naar overzicht