Hoe is het met Zubaida Razuk?

25-08-17 16:41

In de serie ‘Hoe is het met Zubaida Razuk’ volgen we Zubaida Razuk die via WSD begeleid wordt naar werk. We schetsen een beeld over het vinden van een baan, hoe het op het werk gaat en haar ontwikkeling. Zubaida vertelt ons in deze nieuwsbrief over haar ambities om op hoog niveau Nederlandse te leren.

We bezoeken Zubaida en haar leidinggevende Eline van Uden op het kantoor van Lifesense. De start-up is gevestigd op de hightech campus in Eindhoven en heeft een werkplek in een verzamelgebouw waar meerdere start-ups te vinden zijn. De locatie ademt innovatie en internationale samenwerking uit. Zubaida vertelt enthousiast over haar initiatief om een taalcursus te gaan volgen. “Vorige week heb ik een intake gedaan bij taleninstituut STE in Eindhoven en ik wacht nog op de uitslag.” Uit de uitslag zal blijken op welk niveau ze haar taalcursus gaat volgen.

 

Hoog taalniveau halen

Eline van Uden benadrukt dat Zubaida ontzettend ambitieus is. “Ze realiseert zich dat taalniveau A2 of B1 onvoldoende is om werk te vinden dus wil ze een hoger niveau halen. De gemeente Son en Breugel wil Zubaida graag helpen en stellen budget beschikbaar om haar taalniveau op te krikken.” Naast de taalcursus heeft de gemeente ook Zubaida’s stageperiode verlengd. Ze mag nog drie maanden met behoud van uitkering bij Lifesense stage lopen. Eline: “Lifesense wil Zubaida graag helpen. We zijn in afwachting van een investeerder. Als die gevonden is, kunnen we Zubaida een baan bieden. Tot die tijd helpen we haar om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt.”


Marketing is haar droom

Zubaida wil niet alleen goed Nederlands leren spreken maar ook perfect leren schrijven. “Mijn droom is om een baan in marketing te vinden. Daar is de taal ontzettend belangrijk voor.” Voor Lifesense heeft Zubaida een marktonderzoek in het Midden-Oosten afgerond. “Van het schrijven van het rapport heb ik veel geleerd. Enerzijds omdat ik voor het eerst met Word heb gewerkt en anderzijds omdat ik in het Nederlands geschreven heb.” De volgende stap die Zubaida gaat zetten, ligt op het vlak van sales. “Op basis van het marktonderzoek ga ik via e-mail een eerste contact leggen met distributeurs en medische bedrijven in het Midden-Oosten. Wie weet kan ik de volgende keer over mijn eerste verkoopsucces vertellen.”


Over Zubaida

Zubaida Razuk is sinds 2,5 jaar in Nederland en woont in Son en Breugel met haar drie kinderen. In maart 2016 startte ze met haar inburgering en van januari 2017 tot juli 2017 volgde ze een dag per week een traject bij de Werkacademie van WSD. Nu de Werkacademie afgerond is, loopt ze twee dagen per week stage bij Lifesense in Eindhoven.

 
Terug naar overzicht