Gemeente Sint-Michielsgestel en WSD starten samen wijkbedrijf

08-03-18 14:51

 

Op 1 maart zijn de gemeente Sint-Michielsgestel en WSD samen het Wijkbedrijf gestart. Het Wijkbedrijf is een snel inzetbare werkploeg in de openbare ruimte en in de omgeving van de woningcorporaties. De ploeg ondersteunt het leefbaar houden van de wijken en het helpt mensen die al lange tijd in de bijstand zitten aan het werk. 

Het Wijkbedrijf maakt de omgeving van ouderencomplexen en winkelcentra schoon, ruimt zwerfvuil op of verwijdert graffiti. Verder ondersteunt de werkploeg ook de corporaties, zoals het opknappen van huurwoningen zodat ze weer geschikt zijn voor verhuur. Daarnaast kan het Wijkbedrijf op een vernieuwende manier samen met inwoners hun woonomgeving verbeteren en deze schoon, veilig en uitnodigend houden. Door te zorgen voor aantrekkelijke wijken en buurten waar mensen elkaar ontmoeten. De verwachting is dat dit ook de sociale samenhang zal bevorderen.

Het Wijkbedrijf bestaat uit een voorman en maximaal vijf medewerkers. Voor deze medewerkers is het een vorm van arbeidstraining en activering. Zij hebben vaak een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Deze sociale activering is hun eerste stap naar re-integratie. 

 
Terug naar overzicht