Designstar biedt werk voor 60 WSD-medewerkers

27-08-18 11:35

WSD en Designstar uit Boskoop hebben een samenwerkingscontract afgesloten voor de komende drie jaar. De samenwerking biedt werk aan 40 tot 60 mensen in de werkplaats in Boxtel. Het bijzondere aan het werk dat Designstar biedt, is dat het verschillende gradaties qua moeilijkheidsniveau kent.

 

Designstar ontwikkelt verkoopconcepten voor bedrijven in de groensector. Hierbij valt te denken aan het opmaken van een eigen huismerk voor op plantenlabels, posters, banners, materialen voor op verkooppunten en websites. WSD ondersteunt Designstar bij het verpakken van uiteenlopende materialen.

 

Door de verschillende moeilijkheidsgradaties in het werk kunnen de medewerkers van WSD zich ontwikkelen in hun werk: van eenvoudig werk naar steeds een stapje moeilijker. Bovendien is het door de werksoort mogelijk om cliënten van Reinier van Arkel, die gebruik maken van Ontwikkelingsgerichte Arbeidsmatige Dagbesteding, aan het werk te helpen. WSD, Weener XL en Reinier van Arkel zijn hiervoor eind 2017 een pilot gestart. Jan Simons, algemeen directeur WSD: “Dit is de manier waarop wij graag willen samenwerken met andere bedrijven. Deze samenwerkingsovereenkomst is goed en belangrijk. Vooral omdat we dit voor drie jaar hebben afgesproken. Dat geeft rust voor de medewerkers. Bovendien is het mooi werk.”

 

Een deel van de productieruimte bij WSD is een Designstar-productieruimte geworden. Designstar werkt niet voor het eerst met een sociaal werkbedrijf samen. Sinds 2010 heeft ze een partnership met de sociale werkbedrijven DSW uit Zoetermeer en Stroomopwaarts uit Schiedam. Leo van Antwerpen, manager Designstar: “We vinden het belangrijk om niet alleen onze klanten verder te helpen met ons dienstenpakket maar we willen er ook zijn voor de mensen die het zelfstandig niet redden. Door de samenwerking met sociale werkbedrijven kunnen we hen werk bieden. Dat vinden we heel belangrijk!”

 
Terug naar overzicht