Training en opleiding

Voor mensen die een training of opleiding nodig hebben om een stap verder te komen, heeft WSD de Werkacademie. De Werkacademie biedt een uiteenlopend pakket aan trainingen en opleidingen.

 

 

Doel

 

 

Training en opleiding is een van de instrumenten om iemand een volgende stap te laten zetten in zijn of haar ontwikkeling.

 

Doelgroep

De doelgroep varieert per training. Het kunnen deelnemers zijn die al werk hebben, maar ook deelnemers die uitkeringsafhankelijk zijn en geen werk hebben.

 

Hoe gaat dit in z’n werk?

De gemeente meldt een deelnemer aan de Werkacademie. Een trainer van de Werkacademie voert een intakegesprek, al dan niet in het bijzijn van de klantmanager of leidinggevende. In het intakegesprek worden de leerdoelen van de deelnemer besproken en de motivatie voor de training. Ook wordt er gekeken of de training waarvoor de deelnemer is aangemeld goed aansluit bij de leerdoelen.

 

Training en opleiding

De Werkacademie biedt een diversiteit aan trainingen en opleidingen. Voor een overzicht van alle trainingen en opleidingen nodigen we u uit om ons opleidingsportaal te bezoeken: https://wsd.opleidingsportaal.nl/

 

Praktische info

 

Start training:

volgens jaarkalender of zodra er een volle groep is

Groepsgrootte:

minimaal 5 tot maximaal 12 deelnemers

Start selectie deelnemer:

in overleg met de opdrachtgever

Duur:

afhankelijk van de training

Trainingsdagen:

maximaal 2 dagdelen per week

Locatie:

Werkacademie,  Schouwrooij 20 te Boxtel of in overleg met de opdrachtgever op een andere locatie

Vervoer

eigen vervoer

Kosten:

Offerte op maat

Aanmelden deelnemers:

doorlopend

Aanmelden:

Via het opleidingsportaal van WSD of via het aanmeldformulier van WSD