Sollicitatiebegeleiding

Met sollicitatiebegeleiding helpen we deelnemers effectief solliciteren, zodat ze snel in staat zijn zelfstandig hun weg op de arbeidsmarkt te vinden.

Voor wie?

Onze sollicitatiebegeleiding is geschikt voor mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben tijdens het solliciteren. Deelnemers kunnen door de gemeente aangemeld worden. Samen gaan we op zoek naar de juiste handvaten om de deelnemer voor te bereiden op een zorgeloos sollicitatieproces.

Hoe gaat het in z’n werk?

Nadat een deelnemer bij ons is aangemeld aan de hand van een korte probleem- en doelstelling, plannen we een kennismakingsgesprek in. In dit kennismakingsgesprek vormt de trainer samen met de deelnemer een eerste beeld voor een passende begeleiding.

Die begeleiding kan gericht zijn op:

  • het perfectioneren van het cv;
  • leren zoeken naar passende vacatures en het inzetten van je netwerk;
  • leren schrijven van een effectieve sollicitatiebrief;
  • het gebruik van communicatiemiddelen en social media tijdens het sollicitatieproces;
  • jezelf presenteren tijdens het sollicitatiegesprek;
  • sollicitatietips;
  • het doornemen van de bestaande vacatures bij WSD om te kijken of er een eventuele match is.

Praktische informatie

De sollicitatiebegeleiding duurt maximaal vier dagdelen. De deelnemer krijgt tussendoor opdrachten over praktisch solliciteren mee naar huis. Lukt het deelnemers om een baan te vinden voor het einde van de begeleidingsperiode? Dan mogen zij eerder uitstromen.

Tijdens en na afloop van het traject wordt je telefonisch of per mail geïnformeerd over de aan- en afwezigheid, de vorderingen, het gedrag, het eindresultaat en een vervolgadvies.

Benieuwd naar je investering? Kijk dan naar de actuele contractspecificatie.


WSD professionals in mensenwerk