Professionals in mensenwerk
 
Laat de tekst voorlezen

Voor iedereen een plek

WSD ontwikkelt en bemiddelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Dit doen wij op dit moment voor ruim 2000 mensen in diverse functies en branches en voor meer dan 700 relaties. Onze werkplekken bevinden zich binnen de driehoek  Den Bosch, Tilburg en Eindhoven, zowel binnen bij WSD als bij externe opdrachtgevers.

WSD biedt gevarieerd werk in verschillende werkvormen aan. Daardoor is de kans groot  dat we voor iedereen de juiste werkplek vinden. Het grootste gedeelte van onze werknemers werkt bij de klant, maar we hebben ook de mogelijkheid om het werk dat u heeft hier in huis te laten uitvoeren. U kunt daarbij denken aan montagewerk en inpakwerkzaamheden.

Onze werknemers

WSD helpt haar werknemers om het beste uit zichzelf te halen. Ook met een beperking kunnen zij heel goed volwaardig werk verrichten. Bij WSD wordt veel aandacht besteed aan begeleiding, en telkens opnieuw beoordelen we waar iemand nu staat en wat een goede volgende stap kan zijn. Vanaf het moment dat een potentiële werknemer bij ons binnenkomt, krijgt hij een eigen trajectconsulent toegewezen die hem ondersteunt. Onze coaches ondersteunen zowel de deelnemers als werkgevers, leidinggevenden en collega's. 

Brabantse gemeenten

WSD werkt in opdracht van 11 Brabantse gemeenten. Dit zijn: 
Best, Boxtel, Haaren, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Son & Breugel en Vught.
Wij voeren voor hen de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit en verzorgen arbeidstrajecten in het kader van de Wet werk en bijstand (Wwb). Naast de gemeenten werkt WSD ook samen met het UWV. 

Onze opdrachtgevers

Ervaringen van de bedrijven waar wij al mee samenwerken vindt u onder het kopje "Anderen vertellen". Onze opdrachtgevers zijn zeer divers. Ze bevinden zich zowel in de profit als de non-profit sector. Van groothandel tot scholengemeenschap en van gemeente tot winkelketen. Zij bieden niet alleen binnen hun eigen bedrijf werkgelegenheid aan mensen met een beperking, maar besteden ook werk uit aan WSD. Deze werkzaamheden voert WSD uit binnen de eigen organisatie, maar ook op locatie bij de opdrachtgever in de vorm van groepsdetachering. Onze opdrachtgevers hebben één ding gemeen: ze zijn bereid om kwetsbare mensen een kans te bieden. Maatschappelijk ondernemen staat bij hen hoog in het vaandel. 

Subsidiemogelijkheden

Trajecten om mensen te ontwikkelen en te begeleiden, worden vaak ondersteund met een subsidie. Er zijn meerdere landelijke regelingen waar de medewerker en werkgever een beroep op kunnen doen. Daarnaast zijn er ook per gemeente subsidiemogelijkheden. Deze zijn in de meeste gevallen vastgelegd in een gemeentelijke verordening. Uiteraard is WSD goed op de hoogte van alle subsidiemogelijkheden die voor een werkgever interessant zijn. WSD informeert en adviseert de werkgever graag en ontzorgt bij de administratieve verantwoording.