Flexibel Werken

Uitkeringsgerechtigden kunnen vaak door gebrek aan recente werkervaring niet aan het werk komen. Daarnaast vraagt de huidige arbeidsmarkt om flexibiliteit en hebben ondernemers medewerkers nodig om piekmomenten op te vangen. De oplossing wordt nu geboden door WSD in samenwerking met Flextensie: Flexibel Werken.

 

Werkgevers kunnen zonder administratieve rompslomp en voor een eenvoudig inleentarief mensen met een uitkering inzetten op opdrachten. Het gaat daarbij om tijdelijke en/of flexibele klussen in de regio. De uitkeringsgerechtigde behoudt in deze fase zijn uitkering, doet werkervaring op en breidt zijn netwerk uit, waardoor de kans op een betaalde baan groter wordt. Het tijdelijke werk past bij wat kandidaten willen en kunnen. Natuurlijk staat daar ook een financiële vergoeding tegenover: als iemand werkt, gaat hij er op vooruit.

 

Succespilots
Eerdere pilots in o.a. Zaanstad, Hoorn, Alphen aan den Rijn en Almere werken al succesvol. Ook in andere pilotgemeenten bleek het concept een succes: van flexopdrachten die in andere gemeenten werden gerealiseerd, stroomde tussen de 30% en 34% van de betrokken kandidaten uit de uitkering. Dat is een hoog percentage, vooral ook gezien het feit dat het hierbij ging om mensen die gemiddeld al 2 tot 3 jaar een uitkering ontvingen. 
 
Win-win
Voor gemeenten is flexibel werken een extra mogelijkheid om mensen vanuit een uitkeringssituatie werkervaring te laten opdoen en tegemoet te komen aan de flexibele vraag van de arbeidsmarkt. Het inzetten van flexibel werken is voor uw gemeente al snel break-even en kan leiden tot forse besparingen op het I-deel.

 

Aanmelden

Uitkeringsgerechtigden melden zich vrijwillig aan voor deelname. Kandidaten die besluiten om mee te doen kunnen zich inschrijven op flextensie.nl. Er is een speciale flyer om kandidaten te informeren over Flexibel werken.